Jurnalul.ro Tech Vrea Google să reintre pe piaţa din China?

Vrea Google să reintre pe piaţa din China?

Google lucrează, în prezent, la dezvoltarea unei versiuni a motorului său de căutare care să fie în conformitate cu cenzura din China, pentru a putea reintra pe cea mai numeroasă piaţă.

Compania s-a retras din China în 2010, afirmând că decizia a fost luată din cauza limitărilor impuse de statul chinez. Cu toate acestea, site-ul de ştiri The Intercept spune că Google lucrează la un proiect numit Dragonfly, aflat în pregătire din primăvara anului 2017, care va bloca mai multe cuvinte, precum: drepturile omului, religie, proteste, democraţie.

Programatorii şi inginerii companiei Google au creat deja o aplicaţie pentru sistemul Android: “Maotai” sau ”Longfei”. Aplicaţia a fost deja prezentată Guvernului chinez, iar versiunea finală ar urma să fie lansată în următoarele şase – nouă luni, după aprobarea aplicaţiei de câtre oficialii de la Beijing.

Cu toate acestea, potrivit unei publicaţii de stat chineze, informaţiile nu sunt adevărate. Google a declarat că nu îşi doreşte să comenteze astfel de “speculaţii despre planurile de viitor”.

Subiecte în articol: google China cenzură
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri