Cuvantul „zară” ne vine de la daci. Ca și „brânză”. Semn că ocupația asta de-a dreptul... mioritică e a locuitorilor acestor plaiuri „de când e lumea”. Dacii au fost oieri. Românii sunt și ei păstori. Iar în Apuseni, pline sunt culmile domoale cu turmele lor.
E de înțeles, deci, că vom găsi pe la stâne fierturi vechi și ele - după un rețetar din aceeași vreme apusă a dacilor. Și cum moții, cu chica lor din izvoade, sunt urmașii dacilor liberi - comati - pletoșii care au ținut piept dușmanului, bucatele lor sunt și ele de-a dreptul dacice. De-aceea, zic: zară moață...
Încă o ciorbă din familia fierturilor ciobănești, făcută la stână, undeva, în Apuseni, din puținul ce l-a cărat măgarul și cu ce-a rămas de la alte bucate, mai bune.
Ingrediente
...............
Afla toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI