Jurnalul.ro Ştiri Externe Zboruri restricționate în Rusia, după atacul cu drone asupra orașului Saratov

Zboruri restricționate în Rusia, după atacul cu drone asupra orașului Saratov

de Redacția Jurnalul    |   

Case avariate și zboruri restricționate în regiunea rusă Saratov ca urmare a atacului cu dronă al Ucrainei de luni, în care a fost rănită și o femeie, au declarat oficiali ruși și agenții de presă, citate de Reuters.

Un complex rezidențial din orașul Saratov a fost avariat de resturile căzute de la dronele distruse de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei, a declarat guvernatorul regional Roman Basurgin pe aplicația de mesagerie Telegram.

„O femeie a fost spitalizată în stare gravă”, a spus Basurgin.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus nouă drone deasupra regiunii Saratov, care se află la aproximativ 900 de kilometri de granița cu Ucraina.

Agențiile de presă RIA din Rusia au raportat că zborurile au fost restricționate la aeroportul regional Saratov, citând serviciul de presă al aeroportului. Anterior, Basurgin a declarat că serviciile de urgență s-au răspândit în zonele afectate din Saratov și Engels, orașe-cheie din regiunea aflată la câteva sute de kilometri sud-est de capitală.

Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în Engels, pe care Ucraina a atacat-o de numeroase ori de când Moscova și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Nu au existat informații imediate cu privire la pagubele de la bază sau la amploarea atacului ucrainean asupra regiunii, care se află la câteva sute de kilometri de granița cu Ucraina.

O înregistrare video postată pe Telegram de canalul rusesc de știri SHOT a arătat ceea ce a identificat ca fiind o clădire rezidențială înaltă din Saratov, cu o latură avariată și mai multe ferestre sparte pe trei etaje.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri