Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zeci de morți în Vietnam, în cea mai puternică furtună din regiune din acest an

Zeci de morți în Vietnam, în cea mai puternică furtună din regiune din acest an

de Redacția Jurnalul    |   

Taifunul Yagi și alunecările de teren și inundațiile pe care le-a declanșat au ucis cel puțin 24 de persoane și au rănit alte 299 în nordul Vietnamului în weekend, a transmis guvernul, în timp ce autoritățile au avertizat luni că vor fi inundații, relatează The Guardian.

Taifunul a fost cea mai puternică furtună din Asia din acest an și a ajuns sâmbătă pe coasta de nord-est a Vietnamului. A întrerupt sursele de alimentare și telecomunicațiile în mai multe părți ale țării, mai ales în Quang Ninh și Haiphong, a declarat guvernul într-o declarație emisă duminică seara.

Agenția meteo a avertizat luni că vor fi inundații și alunecări de teren, menționând că precipitațiile au variat între 208 mm și 433 mm în ultimele 24 de ore.

„Inundațiile și alunecările de teren amenință viața oamenilor”, a transmis Centrul Național de Prognoză Hidro-Meteorologică, potrivit unui raport.

Alimentarea cu energie electrică şi telecomunicaţiile sunt întrerupte în mai multe părţi ale ţării, în special în Quang Ninh şi Haiphong.

Printre victime s-a numărat o familie de patru persoane decedate în provincia Hoa Binh din nordul Vietnamului, potrivit presei de stat.

Duminică după-amiază, șase persoane, inclusiv un nou-născut și un copil de un an, au fost ucise într-o alunecare de teren în munții Hoang Lien Son din nord-vestul Vietnamului. Alunecarea a fost declanșată de ploi abundente și vânturi puternice, după ce Yagi a ajuns sâmbătă la uscat.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: furtuna taifunul yagi morti Vietnam asia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri