x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CERF, în descompunere

CERF, în descompunere

de Alexandru Radescu    |    08 Mai 2008   •   00:00
CERF, în descompunere
Sursa foto: MCTI /

După 17 ani de existenţă, CERF-ul pare un eveniment obosit din care se retrag tot mai multe firme importante din domeniu.

După 17 ani de existenţă, CERF-ul pare un eveniment obosit din care se retrag tot mai multe firme importante din domeniu.

 

După prima zi de CERF, im­presia lăsată de tîrg este una deprimantă. Noutăţile tehnologice sînt clar depă­şite numeric de hostesele dezgolite. Din lipsă de altceva, au mai rămas la eveniment cîteva firme importante din IT&C, operatorii telecom in­ves­tind sume importante în amenajarea standurilor. “Cuplul” Romtelecom-Cosmote a imaginat un dÈcor care se învîrte în jurul sumei de 100.000 de euro, apelînd la serviciile scenografului lui Dragoş Buhagiar. Totuşi, Cosmote nu aduce nimic nou, în timp ce Romtelecom prezintă ClickNet 20 Mbps, destinat atît clienţilor business, cît şi persoanelor fizice. Standul Orange este vizibil redus în comparaţie cu ceilalţi ani şi noutatea constă în Business Kit, soluţie de comunicaţii compatibilă HSDPA, dar care se poate conecta şi la echipamente WiMAX. Vodafone a amenajat simulatorul Mclaren Mercedes şi îşi prezintă noile servicii de Internet mobil. La categoria absenţe intră şi RDS (fără stand, dar asigură ceva servicii de comunicaţii), alături de UltraPro, Alcatel, BitDefender, UPC, Zapp, Flamingo, Samsung, Philips, Depozitul de Calculatoare, ZTE.

 

IT&C Şi PIB. Prezent la deschiderea CERF-ului, ministrul Comunicaţiilor, Karoly Borbely, a arătat că industia IT&C va atinge o pondere de 10% din PIB la finele anului 2008, comparativ cu 7% în 2007 şi 4% în 2006. Cu aceeaşi oca­zie, preşedintele comisiei IT&C din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat că sectorul de profil a ajuns la 10% din PIB cu mai puţin de 100.000 de salariaţi. “În cei mai buni ani, agricultura nu a depăşit 13% din PIB, iar în acest sector este angrenată aproape 50% din populaţia României. Asta ar trebui să ne dea de gîndit”, a spus de­putatul.

 

alex.radescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: IT