Bisericile uitate ale Bucureștiului: „Sărindarul ar fi cel dintâi locaș ortodox înălțat în cetatea lui Bucur”
Istorii fără perdea. Ovidiu Pecican: „Nu se schimbă un popor în trei-patru decenii. Istoria lucrează cu durate mai ample”
Andrei Cornea: „În Republica, Platon dezbate problema distribuirii bunurilor, a egalității, educației, manipulării”
Ovidiu Pecican: „E multă confuzie prin capete și, dacă-i întrebi, cei mai mulți români vor crede că principiul monarhic a fost introdus la noi prin Hohenzollerni!”
Interviu exploziv cu Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române: „Decebal avea buze senzuale, nu era un războinic? Istoria, Geografia și Limba latină sunt măcelărite! ”
Ioan-Aurel Pop, despre jaful începutului de an: „Autoritățile române poartă vina principală. Le-au făcut hoților o invitație”
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, despre 2024, cu bune și nebune: „România nu duce lipsă de oameni competenți, dar ei nu mai fac politică”
„Românii sunt atât de culți, de bine informați, de citiți. Dumnezeu să te binecuvânteze, România!”. Șuetă cu istoricul britanic Simon Sebag Montefiore
Cătălin Mihuleac, scriitor: „Maladia gravă de care suferă România: exploatarea copiilor pentru cerșetorie, furt și prostituție!”
De ce creștem pestă porcină, în loc de porci? Valeriu Tabără, președintele ASAS: „România este OBLIGATĂ să importe produse alimentare”
Șuetă de inimă albastră cu muziciana Leyah: „Cânt din iubire și cu iubire. Câteodată, cu inima mică, alteori cu ea plină”
Șuetă cu scriitoarea Alexandra Niculescu: „Simt bucurie când vine vorba despre cărți, pini, dragoste și portokalopita”
Dialog spumos cu profesorul Tudor Dinu: „Domnițele intrau întotdeauna topless în baie, boierii, înfășurați în peșteman”
„Moscova, Kievul, Belgradul, Sofia, Atena nu pot nici măcar visa la astfel de tezaure sfinte, cum are Bucureștiul!”
Ce înseamnă România pentru o australiancă stabilită la Londra: „Știu câte ceva despre daci, Dracula, Tristan Tzara și Regina Maria!”
Șuetă cu Cosmin Leucuța, (tânăr și neliniștit) scriitor: „În România aș pune taxă pe nesimțire și nepăsare”
Învățăturile călugăriței academician Zoe Dumitrescu-Bușulenga, despre cultură în contextul globalizării
Șuetă cu „Jderoaica de București”, aka Adriana Jderu (scriitoare și librăreasă la „Verona”). 5 ani de muncă pentru 32 de lei: „Scriu și dacă nu mă plătește nimeni!”
Dialog de suflet cu etnologul Gheorghiță Ciocioi: „La nici o sută de kilometri de București intri într-o altă lume... A ctitoriilor basarabe uitate”
Garry Kasparov: Vladimir Putin este un dictator brutal care încearcă să elimine orice amenințare la adresa domniei sale
Dialog cu profesorul Vasile Pușcaș la 104 ani de la consfințirea unei păci cruciale pentru România: „Prin semnarea Tratatului de la Trianon, Ungaria a recunoscut că era un stat înfrânt în război”