x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două rachete au lovit Bagdadul în apropierea ambasadei Statelor Unite ale Americii

Două rachete au lovit Bagdadul în apropierea ambasadei Statelor Unite ale Americii

20 Dec 2021   •   08:40
Două rachete au lovit Bagdadul în apropierea ambasadei Statelor Unite ale Americii
Sursa foto: Hepta

Două rachete au lovit Bagdadul duminică în zona în care se află ambasada Statelor Unite ale Americii. Acestea au provocat pagube materiale, dar nu au fost victime.

Cele două rachete au lovit în Zona Verde a Bagdadului, unde se află mai multe misiuni diplomatice şi clădiri guvernamentale irakiene. Zona este o ţintă frecventă a atacurilor cu rachete şi drone. Acestea au provocat doar pagube materiale, a declarat armata irakiană, potrivit AP.

O rachetă a fost distrusă de sistemul C-RAM al ambasadei americane. Cealaltă a căzut lângă un monument naţional provocând daune la două vehicule civile. O anchetă a fost lansată de către forţele de securitate irakiene.

Cele mai multe atacuri au ca ţintă ambasada americană. Grupurile aliate Iranului au jurat să se răzbune pe Statele Unite pentru atacul american din 2020 în timpul căruia a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani şi comandantul miliţiei irakiene Abu Mahdi Al-Muhandis. Aceste organizaţii au condiţionat încheierea atacurilor împotriva SUA de ieşirea trupelor americane din ţară.

Coaliţia condusă de SUA şi-a încheiat oficial misiunea de sprijinire a forţelor irakiene împotriva grupării teroriste Statul Islamic luna aceasta. Aproximativ 2.500 de militari vor rămâne în cadrul unei misiuni de consiliere pentru forţele irakiene.

Astfel de atacuri au loc des în Irak. În luna noiembrie, o dronă încărcată cu explozivi a vizat reşedinţa prim-ministrului irakian Mustafa Al-Kadhimi într-o tentativă de asasinat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rachete bagdad