x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Revelion în Europa: Revin restricțiile antipandemice în majoritatea țărilor

Revelion în Europa: Revin restricțiile antipandemice în majoritatea țărilor

30 Dec 2021   •   10:40
Revelion în Europa: Revin restricțiile antipandemice în majoritatea țărilor

Întreaga Europă se confruntă cu o creștere record a infecțiilor zilnice cu Covid-19. Revelionul este învins de Omicron, în condițiile în care majoritatea țărilor impun restricții.

În Franța, au fost 208.000 de cazuri noi miercuri, iar în Spania, pentru prima dată, peste 100.000 de cazuri într-o singură zi.

Și în Italia au fost 98.000 de persoane infectate într-o singură zi, cu o rată de pozitivare de 9,52%.

Germania, de exemplu, a anulat petrecerile mari și a stabilit limita de 10 persoane pentru întâlnirile private, conform euronews.

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, face apel la bunul simț: „De aceea, fac apel la populație să fie foarte prudentă în zilele de Anul Nou, pentru a nu facilita răspândirea infecție. Vă rugăm să sărbătoriți în grupuri foarte mici și să nu vă puneți în pericol unii pe alții, deoarece, cu incidența actuală a cazurilor raportate, subestimăm pericolul în care ne aflăm".

În Austria, Filarmonica din Viena a confirmat că faimosul său concert de Anul Nou nu va rămâne pentru a doua oară fără public, chiar dacă vor fi doar 1.000 de spectatori.

Daniel Barenboim, dirijorul Orchestrei Filarmonicii din Viena, spune: „cred că suntem foarte norocoși să putem face acest lucru cu 1.000 de oameni, pentru că muzica trebuie să fie savurată live. Faptul că avem 92 de țări care ne urmăresc este un gest minunat față de orchestră și față de muzică. Dar, fundamental, trebuie să existe un public, un public live. Și cred că acest lucru este deja și va fi foarte special în aceste vremuri dificile".

Pe scurt, nu este scenariul ideal, potrivit maestrului, pentru care cel mai important lucru este ca muzica să continue să răsune în celebra Sală de Aur din Viena.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: revelion europa