x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania - Saci pentru pubele, protecție pentru personalul medical!

Spania - Saci pentru pubele, protecție pentru personalul medical!

de Dan Constantin    |    26 Mar 2020   •   16:33
Spania - Saci pentru pubele, protecție pentru personalul medical!
Sursa foto: Foto: Florin Filimon

Lipsa acută de mijloace de protecție a personalului medical a dus în disperare de cauză la improvizații. Un cadru medical de la spitalul La Paz din Madrid povestește scene greu de crezut în urmă cu doar câteva săptămâni, într- țară  considerată că are un sistem medical bine pus la punct. Pentru că spitalul este asaltat de pacienți infectați cu coronavirus, problema suprapopulării a dus la plasarea de paturi pe holuri și în orice loc disponibil. Se poate aștepta și trei zile pe un fotoliu pentru a fi mutat bolnavul pe un pat.Asistenții, brancardierii, infirmierele și-au confecționat mijloace de apărare din saci de pubele bricolați ca halate.Balonzaide, fulgarine devin combinezoane iar măștile sunt reutilizate după spălare. 

Personalul este contaminat în proporție de 14 la sută potrivit sursei citate.

În Madrid capacitățile în spitalele publice s-au restrâns după ce Partidul Popular a declanșat privatizarea masivă, acțiune întrerupță după un val de proteste. Capitala Spaniei a pierdut însă 2000 de paturi și 2100 de cadre medicale după ,,reformă”. În starea de criză a fost amenajat un spital de campanie de mari dimensiuni în Parcul Expoziției din centrul Madridului.

Aceleași metode improvizate de protecție a personalului medical au fost utilizate și la spitalul din Suceava, închis în prezent pentru decontaminare.

  •  
  •  
  •  
  •  

×