x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie VIP-urile au făcut coadă la Instanţa Supremă

VIP-urile au făcut coadă la Instanţa Supremă

de Georgiana Ionita    |    07 Sep 2016   •   19:20
VIP-urile au făcut coadă la Instanţa Supremă
Sursa foto: DIANA OROS

Aglomeraţie de nume mari ieri la Instanţa Supremă. Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă şi Gabriel Oprea au întregit rândurile inculpaţilor de pe holurile ÎCCJ. „E scrutinul şi dosarul”, a spus Dragnea la primul termen din dosarul fostei sale soţii, cel în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi complicitate la fals intelectual.

Liviu Dragnea a fost primul care a deschis ziua de ieri la Instanța Supremă. Liderul PSD s-a prezentat dis-de-dimineață la primul termen în camera preliminară al procesului în care este judecat alături de fosta soție. Dragnea nu a stat mai mult de zece minute în sala de judecată, ședința fiind amânată pentru ora 17. „Nu am făcut nimic în acest dosar, cum nu am făcut nici în celălalt. Vorbim de un dosar bazat pe declarațiile uneia care a fost și condamnată și și-a schimbat declarațiile după o înțelegere cu procurorii”, declarat Liviu Dragnea după amânarea celei de-a doua ședințe de ieri.

Oprea s-a pupat cu Ghiţă

Proaspăt intrat în PRU, deputatul Sebastian Ghiță a aflat în curtea ÎCCJ despre dosarul în care a fost citat, alături de Victor Ponta, la DNA Ploieşti. „Nu vreau să vă spun cum mă simt cu al patrulea sau al cincilea dosar. Când m-au sunat procurorii, nu mi-au spus ce calitate am", a declarat Ghiţă, prezent la ÎCCJ pentru dosarul în care este acuzat că i-ar fi dat mită o casă fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu. Acuzat recent de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat și el la Curtea Supremă pentru un nou termen de judecată din dosarul „Limuzina și jacuzzi”. Edilul Craiovei, Olguța Vasilescu, a dat și ea cu subsemnatul în fața legii, însă la Tribunalul București, unde dosarul în care este acuzată de fapte de corupție a avut prima înfățișare. „Întâmplător, eu și Liviu Dragnea am fost chemați la DNA în aceeași zi. Sunt o serie de coincidențe”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la ieşirea din sala de judecată.

×