x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brăila: Proiect al unor asociaţii pentru ridicarea standardului de viaţă din adăposturile de câini ale Primăriei

Brăila: Proiect al unor asociaţii pentru ridicarea standardului de viaţă din adăposturile de câini ale Primăriei

de Agerpres    |    15 Mai 2014   •   18:46
Brăila: Proiect al unor asociaţii pentru ridicarea standardului de viaţă din adăposturile de câini ale Primăriei

Asociaţia Dog Rescue Bucureşti şi Asociaţia Pro Canes et Equos din Germania au propus Primăriei Brăila un proiect care are drept scop ridicarea standardului de viaţă al câinilor din cele două adăposturi din oraş, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Un grup format din medici, asistenţi, îngrijitori ai Asociaţiei Dog Rescue România din Bucureşti a donat deja 100 de saci cu hrană uscată şi umedă, saltele, coşuri, pături şi medicamente pentru câinii aflaţi în cele două adăposturi ale municipalităţii, luând în îngrijire primii 50 de câini, dintre care 20 bătrâni sau cu probleme de sănătate.

Asociaţia Dog Rescue România, reprezentată de dr. vet. Rudolf Hofmann, şi Asociaţia Pro Canes et Equos din Germania, reprezentată de Natascha Hohmann, cu sprijinul altor asociaţii din străinătate, au propus Primăriei Brăila încheierea unui protocol de colaborare, care are ca scop reducerea costurilor pe care administraţia publică locală le are cu întreţinerea câinilor din adăposturi şi ridicarea standardului de viaţă al acestora.

"Această propunere a fost înaintată după ce adăposturile au fost vizitate, monitorizate, iar Primăria Brăila şi operatorul SUPAGL Brăila au pus la dispoziţie toate informaţiile necesare unei evaluări reale", menţionează sursa citată.

Asociaţia Dog Rescue a solicitat, pentru început, un spaţiu de cazare pentru 50 de câini în adăpostul Lacu Sărat, unde se vor tria şi prelua câinii cu şanse rapide de adopţie, care vor fi hrăniţi, trataţi, vaccinaţi, îngrijiţi prin mijloace proprii.

Aceşti 50 de câini vor fi pregătiţi pe responsabilitatea asociaţiei pentru adopţie reală în cel mai scurt timp, iar în următoarea etapă, care înseamnă sfârşitul lunii mai 2014, vor fi preluaţi alţi 50 de câini, în baza aceloraşi proceduri.

Obligaţiile asociaţiilor partenere constă în asigurarea întreţinerii cu personal propriu, respectiv îngrijitor şi medic veterinar, a câinilor preluaţi, hrănirea, asistenţa veterinară şi tratamentele, precum şi promovarea în vederea adopţiei.

În acelaşi timp, asociaţia se va implica în îngrijirea celorlalţi câini din adăpost.

Obiectivul este ca, în cel mai scurt timp, asociaţiile să dea în adopţie un număr mare de câini şi să fie preluată responsabilitatea întreţinerii unui număr cât mai mare de locatari ai adăpostului Lacu Sărat.

Când acest obiectiv va fi atins, asociaţiile îşi propun implicarea în susţinerea celuilalt adăpost, de la Unirea, prin livrarea de hrană, medicamente şi materiale, precum şi promovarea câinilor în vederea adopţiei.

Pentru a reduce numărul câinilor de pe străzi, cele două asociaţii doresc să se implice, în acelaşi timp, în susţinerea unor campanii de sterilizare pentru câinii cu stăpân, reducând astfel numărul celor abandonaţi.

Tot pentru reducerea numărului de câini abandonaţi, dar şi pentru prevenirea abandonului, Primăria Brăila în colaborare cu cele două asociaţii va demara un proiect de preluare a câinilor care nu mai pot fi sau nu se mai doreşte a fi îngrijiţi de stăpâni, intitulat "Nu-l mai vrei? Dă un telefon!".

În acelaşi timp, Primăria Brăila continuă activităţile de gestionare a câinilor fără stăpân identificaţi pe domeniul public al municipiului Brăila, respectiv capturare, îngrijire în adăpost, sterilizare în vederea adopţiei, adopţie la distanţă, adopţie reală şi eutanasiere în condiţiile prevederilor legale, mai precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Braila caini maidanezi maidanezi