x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu, atac la ministrul Radu Stroe: Nu pot sa fiu de acord cu afirmatii din haznaua incompetentei si a dezinformarii birocratice

Oprescu, atac la ministrul Radu Stroe: Nu pot sa fiu de acord cu afirmatii din haznaua incompetentei si a dezinformarii birocratice

de Iulia Barbu    |    26 Ian 2013   •   18:34
Oprescu, atac la ministrul Radu Stroe: Nu pot sa fiu de acord cu afirmatii din haznaua incompetentei si a dezinformarii birocratice
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a dat o replică dură ministrului de Interne, liberalul Radu Stroe, după ce acesta a afirmat că în București s-au epuizat stocurile de materiale antiderapante.

Declarațiile primarului general al Capitalei la Comandamentul de iarnă:
„Va informez ca, inca de la declansarea campaniei de dezsapezire si combatere polei, odata cu aprobarea planului de masuri si actiuni pentru perioada de iarna, m-am asigurat ca exista stocurile de material antiderapant care sa permita interventia in timp real a operatorilor, verificand personal bazele de deszapezire unde exista si punctele de depozitare a produselor antiderapante.
Dovada cea mai elocventa ca exista stocurile de antiderapant necesare o constutie faptul ca astazi, la ora 12:30, (cand nisoarea nu se oprise inca) arterele cu trafic RATB, dar si zonele in care se afla spitale, statii de salvare, scoli si alte institutii publice, erau “la negru” intervenindu-se deja pe arterele laterale.
In Municipiul Bucuresti, antiderapantele folosite sunt:
clorura de calciu, atat solida cat si lichida, precum si clorura de sodiu, adica sare.
Subliniez ca, in Capitala, nisipul se foloseste numai in situatii extreme, pentru a mari gradul de aderenta, pe pante, rampe si poduri, intrucat folosirea acestuia in mod constant afecteaza reteaua de canalizare.
Vreau sa fiu clar si categoric din start:
Ca intotdeauna in ultimii ani, Primaria Generala Bucuresti este pregatita si a luat toate masurile necesare pentru a interveni prompt si eficient in orice situatie de urgenta si indeosebi in conditii de iarna.
Din acest motiv nu pot sa fiu de acord cu afirmatii generate din “haznaua incompetentei si a dezinformarii birocratice”.
Domnilor, va rog sa fiti responsabili si corecti, nu doar sa mimati preocuparea fata de o problema serioasa batandu-va joc de sute de oameni care muncesc zi si noapte pe strazi, acolo unde trebuie, nu in birouri, ba mai mult inducand panica inutila in randul populatiei numai pentru “ a poza” ei in eroii neamului.
Concret, ma refer la afirmatia domnului ministru Radu Stroe, facuta astazi, in cadrul videoconferintei, potrivit careia in Municipiul Bucuresti nu exista stocuri de materiale antiderapante – sare - la companiile de salubritate responsabile cu actiunile de deszapezire si combaterea poleiului pentru sectoarele 1, 3, 4, 5 si 6, fac urmatoarele precizari:
Cetateni ai Bucurestiului aveti incredere in administratia actuala a orasului!”

Ulterior, Radu Stroe și-a cerut scuze pentru afirmații, spunând că a fost dezinformat. La rândul său, Oprescu a acceptat scuzele lui Stroe, afirmând că acestea dovedesc faptul că este un om de bună credință.

Oprescu a mai anunțat  stocurile de materiale conform verificarilor facute „astazi in teren” de inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti:
 
 
 
TOTAL STOCURI CAPITALA:
14.990 TONE SARE
2.420 TONE CLORURA DE CALCIU SOLIDA
980 TONE CLORURA DE CALCIU LICHIDA
500 TONE NISIP
 
Distributia pe sectoare:
 
SECTORUL 1-ROMPREST
 
3450 tone de sare
1680 tone clorura de calciu solida
220 tone clorura de calciu lichida
 
SECTORUL 2- SUPERCOM
3400 tone sare
500 tone clorura de calciu lichida
500 tone nisip
 
SECTORUL 3 – ROSAL
2500 tone sare
 
SECTORUL 4 – REBU
 
3500 tone sare
70 de tone clorura de calciu lichida
 
SECTORUL 5 – ROMPREST
 
1190 tone sare
720 tone clorura de calciu solida
170 tone clorura de calciu lichida
 
SECTORUL 6 – URBAN
 
950 tone sare
650 tone clorura de calciu lichida
20 tone clorura de calciu solida

×