x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: În Bucureşti sunt 64.000 de câini maidanezi

Oprescu: În Bucureşti sunt 64.000 de câini maidanezi

04 Sep 2013   •   21:58
Oprescu: În Bucureşti sunt 64.000 de câini maidanezi
Sursa foto: Oana Pavelescu/Intact Images

În Bucureşti există 64.000 de câini fără stăpân după cum reiese din datele făcute publice de către ASPA la ultimul recensământ canin, a declarat miercuri primarul general Sorin Oprescu, la o conferinţă de presă, informează agerpres.ro.

Edilul-şef al Capitalei a susţinut că, timp de cinci ani, a încercat toate metodele pentru a diminua numărul câinilor de pe stradă, dar tot ceea ce a propus nu a primit sprijin suficient.

"Timp de cinci ani am încercat. (...) Am sterilizat în continuu. Adopţiile au avut o rată mică. Am luat măsuri, am schimbat conducerea ASPA când am văzut că nu făceau treabă, dar văd că nu este suficient", a spus primarul general.

Întrebat câţi câini sunt prinşi zilnic în Bucureşti, el a admis că sunt puţini 40 câini/zi, adăugând are în plan să se ajungă la un număr de 140-200.

"Din luna mai 2013, niciun câine agresiv nu s-a întors în teritoriu. S-a aplicat pentru cei bolnavi şi agresivi, nu s-au întors în teritoriu", a afirmat Oprescu, răspunzând unei întrebări legate de OUG 155/2001 care permite eutanasierea câinilor.

Primarul general a spus că va respecta părerea bucureştenilor la referendumul pe care doreşte să îl organizeze la sfârşitul lunii septembrie.
ASPA a sterilizat 25.000 de câini în 2012 şi 11.000 anul acesta.

Legat de o eventuală demisie de onoare, Sorin Oprescu a declarat că nu o face pentru că vina nu îi aparţine lui în totalitate.

"Dacă aş şti că demisia mea ar rezolva problema şi aş aduce copilul înapoi aş pleca în 5 minute", a spus primarul general, subliniind că este în această situaţie "între ciocan şi nicovală" şi există multă ipocrizie. 

×