x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacţii după adoptarea legii care permite eutanasierea câinilor. Vadim Tudor: "Ne rugăm la Dumnezeu să-i ia gâtul lui Băsescu". Radu Beligan: ”Nu pot să cred”

Reacţii după adoptarea legii care permite eutanasierea câinilor. Vadim Tudor: "Ne rugăm la Dumnezeu să-i ia gâtul lui Băsescu". Radu Beligan: ”Nu pot să cred”

22 Noi 2011   •   11:29
Reacţii după adoptarea legii care permite eutanasierea câinilor. Vadim Tudor: "Ne rugăm la Dumnezeu să-i ia gâtul lui Băsescu". Radu Beligan: ”Nu pot să cred”

Update 19:35 Maestrul Radu Beligan s-a aratat intristat de legea adoptata astazi. Actorul a scris pe Facebook: "Nu pot sa cred: s-a votat legea care permite eutanasierea maidanezilor. Trist".

Tot pe Facebook a reactionat si actrita Oana Pellea, care a sugerat ca toti iubitorii de animale sa adopte cate un caine maidanez.

"Cainii pot fi salvati prin adoptie. Eu voi adopta, voi? Barem o viata sa salvez, voi? Alta solutie este sa contribuim la trimiterea cat mai multor caini in strainatate, sa platim transportul, tratament etc. Si asta voi face, voi? Eu nu pot accepa ca traiesc intr-o tara ce aproba legi criminale si eu sa nu fac nimic. Am facut si voi face in continuare ce consider ca trebuie facut penru a ocroti VIATA si nu CRIMA sau PROSTIA sau MAFIA sau RAUTATEA. VOI? VOI?", a scris actrita.

...

Autoritatile locale vor putea opta si pentru eutanasiere in gestionarea situatiei cainilor maidanezi, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, azi, Legea privind cainii comunitari.

Europarlamentarul Vadim Tudor a criticat in termeni duri aceasta decizie, afirmand ca "lumea va pune mana pe par", in momentul in care hingherii vor lua cainii de pe strazi.

"Ne rugam lui Dumnezeu sa-i ia gatul lui Basescu. E o bestie. Mai intai omoara cainii, apoi vor trece sa omoare si oamenii. S-au strans toti hingherii din tara asta intr-un singur partid, in PDL. Basescu e oricum cu un picior in groapa. Deplang soarta acestei tari care a incaput pe mana unor golani si curve. O sa sesizam Curtea Constitutionala, sunt mai multi iubitori de caini decat cei care vor sa ii omoare", a declarat Vadim Turor pentru realitatea.net.

Europarlamentarul spune ca hraneste zilnic cate 100 de caini, pe care ii va apara ca pe copii sai.

"In fiecare zi hranesc 100 de haini. Am facut si un adapost, din salariul meu de europarlamentar le iau hrana, platesc si doi oameni sa aiba grija de ei. Am acasa vreo 30 de caini, din care doar doi sunt de rasa. Sunt indurerat. Tara asta se va ineca in sange. Ne vom apara catelusii, sunt copiii nostri. Lumea va pune mana pe par", a mai spus Vadim Tudor.

Prefectul Capitalei: "Ratiunea a invins ipocrizia"

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei, spune ca odata cu adoptarea legii care permite eutanasierea cainilor, Bucurestiul va intra "intr-o stare de normalitate", adaugand ca primarul general al Bucurestiului are acum la indemana toate instrumentele necesare pentru a rezolva problema maidanezilor.

"Ratiunea a invins ipocrizia. Prin aplicarea acestei legi, copiii se vor simti in siguranta pe strazi si in parcuri, turistii care ne viziteaza orasul nu vor mai fi alungati de haitele de caini si, astfel, intram intr-o stare de normalitate. Din acest moment, astept responsabilitate si din partea primarului general, care, daca doreste, poate sa rezolve problema, avand la indemana toate instrumentele necesare", a declarat Atanasoaei.

Traian Igas: "Ii felicit inca o data pe deputati pentru ca au adoptat o lege necesara pentru o societate civilizata"

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a salutat votul deputatilor pe Legea privind cainii comunitari, sustinand ca problema nu ii este indiferenta, dat fiind ca datoria sa este de a se implica activ in protejarea si siguranta oamenilor.

"Salut votul de astazi al deputatilor care, lasand la o parte prejudecatile si falsele argumente, au reglementat situatia cainilor comunitari. In calitate de ministru al Administratiei si Internelor am responsabilitatea de a ma implica activ in cresterea gradului de siguranta al cetatenilor si nu pot sa raman indiferent atunci cand oamenii reclama la unitatile de politie sau la primarii situatii in care se simt amenintati in spatiile publice", declarat Igas, citat de Mediafax.

"Chiar astazi am avut o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania care la astfel de intrevederi ridica o serie de probleme cu care se confrunta autoritatile locale. De-a lungul timpului, nu putini au fost alesii locali care au solicitat legiferarea situatiei cainilor vagabonzi care au impanzit strazile localitatilor tarii, punand in pericol sanatatea oamenilor si chiar viata acestora. Asadar, ii felicit inca o data pe deputati pentru ca au adoptat o lege necesara pentru o societate civilizata", a mai spus Igas.

×