Un profet indian pe nume Sundar Singh a spus în urmă cu un secol că România va deveni cel mai important centru spiritual al omenirii la sfârşitul lumii, iar noul Ierusalim va deveni nimeni altul decât oraşul Bucureşti.
"În acele timpuri de mari schimbări, un sfert din omenire va dispărea fulgerător, iar după aceasta, la a doua încercare, din cei rămaşi în viaţă şi îngroziţi se vor suprima încă aproape un sfert, restul se vor orienta trup şi suflet către Dumnezeu – de la cel aflat la sânul mamei şi până la cel mai îndârjit tiran ce păşeşte pe scoarţa pământului. România va trece prin mai multe faze de transformări fundamentale, devenind, în cele din urmă, graţie spiritualizării ei exemplare, un veritabil focar spiritual, ce va putea fi comparat cu miticul Nou Cannan, iar Bucureştiul se va transforma într-un centru esenţial al acestui foc. Polul spiritual al planetei, Bucureştiul va fi aproape în întregime reconstruit, rămânând în cele din urmă o aranjare de construcţii, în formă inelară, având 7 kilometri în diametru şi va fi considerat de toate popoarele drept un veritabil Nou Ierusalim pământesc", spunea Singh.
"... România are o misiune Dumnezeiască de redresare spirituală, ce o va face să se înfăţişeze ca un veritabil model de urmat întregii umanităţi... spusele mele nu trebuie să vă determine a mă considera un fanatic, simpatizant al românilor, ce îşi imaginează himerice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat aceste profeţii, fără putinţă de tăgadă, este Prea Sfânta Născătoare a lui Iisus şi reamintesc că, din câte simt, locul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Domnului şi apoi marile puteri cereşti, la toate acestea mai adăugându-se şi majoritatea sfinţilor din cer..."
În cele din urmă, "toţi duşmanii României vor îngenunchea la hotarele acestei ţări şi... vor recunoaşte misiunea ei spirituală... În urma bulversantelor schimbări planetare şi al unui război cumplit vor rămâne trei categorii: morţii, cei răniţi... şi supravieţuitorii neatinşi. Crime, lepră, holeră şi multe alte boli înspăimântătoare, printre care câteva complet noi, necunoscute înainte, vor bântui scoarţa Pământului fiare sălbatice se vor năpusti asupra oraşelor şi satelor, atacând oamenii. Cu toţii se vor convinge atunci că nu există religia Adevărului, realizând că doar cunoaşterea Adevărului îi eliberează, făcându-i să se integreze în Absolutul Divin. Pentru a deveni Una cu Dumnezeirea..., tot atunci va veni vremea apariţiei acelor oameni puri, înzestraţi cu extraordinare haruri divine, despre care s-a vorbit în urmă cu aproape 2.000 de ani".
Sundar Singh ar fi murit în anul 1929, la vârsta de 40 de ani.
Începând cu anul 1920, Sundar Singh a devenit un nume cunoscut atât în Orient, cât şi în Occident. A predicat creştinismul, fiind considerat sfânt, în Ceylon, Birmania, China, Japonia, America, Australia şi Europa. A străbătut din nou Tibetul, propovăduind religia creştină, până în 1929, an când se considera că Sundar Singh a dispărut fără urmă, undeva în Himalaya. Alte surse susţin că nu a mai fost văzut din anul 1933.