x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se schimbă harta Capitalei: Edilii au decis modificarea limitelor sectoarelor 4, 5 şi 6

Se schimbă harta Capitalei: Edilii au decis modificarea limitelor sectoarelor 4, 5 şi 6

22 Iul 2011   •   08:54
Se schimbă harta Capitalei: Edilii au decis modificarea limitelor sectoarelor 4, 5 şi 6

Granitele sectoarelor 4 si 5 vor fi mutate in zona Piata Unirii si cele dintre sectoarele 5 si 6 in Prelungirea Ghencea. Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat ca nu este vorba despre o reorganizare administrativ-teritoariala, ci doar de o "noua delimitare cadastrala". El a precizat ca aceasta delimitare este necesara din patru motive: "pentru realizarea cadastrului general al Bucurestiului, pentru cadastrul verde, pentru recensamantul populatiei si pentru listele electorale necesare viitoarelor alegeri".

"Cei care vor fi afectati nu vor fi obligati sa-si schimbe actele de identitate decat atunci cand acestea le expira. Oficiul de Cadastru le va schimba gratuit intabularile pentru locuinte, acolo unde ele exista. Urmeaza ca Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) sa faca noua harta a Bucurestiului si sa se treca la cadastrul general", a explicat prefectul Atanasoaei, potrivit Mediafax.

Potrivit noii delimitari, suprafata cuprinsa intre Splaiul Inde­pendentei, Bulevardul Unirii, Piata Operetei si zona Piata Unirii vor apartine de sectorul 5.

In vestul Capitalei, imobilele cu fata la Prelungirea Ghencea, intre strada Brasov si linia de centura, apartin de sectorul 6, iar cele cu fata la Prelungirea Ghencea, dar situate la sud de aceasta, apartin de sectorul 5.

Stadionul Giulesti si intersectia dintre Calea Crangasi si Podul Grant raman la sectorul 6. La sectorul 1 ajunge, in schimb, piata din fata Teatrului National.

Pentru schimbarea granitelor sectoarelor 4, 5 si 6 s-au purtat, timp de opt luni, negocieri intre Prefectura Capitalei, primarul general, Sorin Oprescu si edilii de sector.

"Cele mai multe divergente au fost pe Tribunalul Bucuresti. Acesta a fost dorit si de sectorul 4 si de 5. Domnul Chiliman a cerut parcul din fata Teatrului National, desi acesta nu s-a aflat niciodata in administrarea sctorului 3. Si intersectia dintre Podul Grant si Calea Crangasi sau Stadionul Giulusti au fost cerute de Primaria sectorului 1, insa s-a hotarat sa ramana in sectorul 6. Negocierile au durat opt luni", a mai spus prefectul Mihai Atanasoaei. (V.M.)

×