x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi vor fi contopite şi relocate

Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi vor fi contopite şi relocate

de Monica Cosac    |    21 Sep 2017   •   16:34
Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi vor fi contopite şi relocate
Sursa foto: Victor Stroe

Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 au semnat, ieri, un protocol pentru relocarea Spitalului de Urgenţă Floreasca şi a Spitalului de Arşi, investiţia ridicându-se la circa 250 de milioane de euro. Practic, cea mai mare unitare medicală de urgenţă va fi mutată din centrul Capitalei pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în apropiere de centură, iar actualul Spital de Arşi va deveni un Centru de Arşi în cadrul Spitalului de Urgenţă.

 

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat un protocol de colaborare privind identificarea şi analiza soluţiilor de relocare a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca). Potrivit acestuia, va fi construit un nou spital în zona de nord a Bucureştiului, pe un teren de şapte hectare, iar costurile de aproape 250 de milioane de euro vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1. “Bugetul primăriei este destul de mare să-şi permită asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200-250 de milioane de euro, cu toate dotările”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a subliniat că au existat discuţii de ceva timp între cele două instituţii, astfel încât protocolul are toate avizele de la structurile responsabile.

“Orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, s-au făcut renovări la Terapie Intensivă, iar în rest mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiţii de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră, condiţii egale pentru cetăţenii români cu cei europeni, acesta este motivul pentru care am salutat iniţiativa domnului primar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, adăugând că “oferind nişte spaţii generoase pentru un nou spital, accesibilitatea la servicii medicale va fi mult mai bună”.

Bodog a mai precizat că, dată fiind locaţia actualelor spitale, s-a gândit ca în aceste clădiri să organizeze ambulatorii de specialitate.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a precizat că nu vor fi două spitale, ci unul singur: “Va exista un centru de arşi în cadrul Spitalului de Urgenţă”. Totodată, edilul a dat asigurări că zona în care se va construi noul spital de urgenţă este una accesibilă, având în apropiere o staţie de metrou şi fiind foarte aproape de centura Capitalei.

 

×