x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, comparat cu Adenauer. Autorul ENORMITĂŢII, alergat de FISCUL GERMAN

Iohannis, comparat cu Adenauer. Autorul ENORMITĂŢII, alergat de FISCUL GERMAN

de Dan Constantin    |    20 Oct 2014   •   10:06
Iohannis, comparat cu Adenauer. Autorul ENORMITĂŢII, alergat de FISCUL GERMAN

Klaus Iohannis a fost susţinut la Sibiu într-o acţiune electorală de Elmar Bork, europarlamentar din partea creştin democraţilor germani. Elmar Bork l-a comparat pe Ionannis, într-un exces de zel, cu fostul cancelar Konrad Adenauer, considerat părintele Germaniei Federale.

Bork este cunoscut pentru gafele şi scandalurile în care a fost implicat în Germania şi la Bruxelles. Recent, a propus ca românii care intră în Germania să fie amprentaţi, pentru a proteja statul de asaltul ajutoarelor sociale. Propunerea a declanşat o reacţie dură la Bucureşti, Victor Ponta apreciind-o de factură nazistă.

Bork a fost urmărit în 2011 de fiscul din Germania pentru erori în declaraţia de impozitare. Procurorii au cerut anchetarea europarlamentarului pentru acest delict considerat grav în Germania, care este pedepsit inclusiv cu închisoare. Cererea de ridicare a imunităţii adresată de parchet Parlamentului European a fost însă respinsă.

Europarlamentarii din Comisia juridică şi-au apărat colegul şi nu au acceptat ridicarea imunităţii pentru Bork. Informaţia este pe larg prezentatată într-un articol pe EU Observer semnat de Valentina Pop. Prietenul politic al primarului Iohannis este protagonistul şi altor întâmplări de pomină.

În septembrie 2013, a fost atacat de activiste Femen la sediul PE de la Strasbourg pentru prestaţia din timpul unei vizite la Kiev, când ar fi apelat la serviciile unor prostituate.

Elmar Bork primeşte, conform declaraţiilor de venit sume de 5000 - 10.000 de euro lunar de la alte companii pentru servicii de consultanţă. În presa germana este numit hobbyst pentru că Bork a respins acuzarea de lobby.

Aşadar, Iohannis este sprijinit de un om integru, nepătat, prieten al românilor şi al crainiencelor. Comparaţia cu Adenauer merită difuzată în Germania, unde va face carieră. Cu siguranţă. Adenauer nu şi-a luat şapte case cu bani din meditaţii, cât a fost primar la Koln.

×