x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis a făcut campanie electorală, de Ziua Națională, la Arcul de Triumf

Klaus Iohannis a făcut campanie electorală, de Ziua Națională, la Arcul de Triumf

de Ion Alexandru    |    02 Dec 2020   •   08:13
Klaus Iohannis a făcut campanie electorală, de Ziua Națională, la Arcul de Triumf

Ceremonia de la Arcul de Triumf din București, de ieri, unde au participat doar oficialitățile și o parte dintre politicieni, a fost un nou prilej pentru președintele Klaus Iohannis de a face campanie mascată PNL și anti-campanie PSD, chiar la finalul discuersului său ținut într-o piață aproape goală. Asta, în timp ce mai mulți bucureșteni care au încercat să participe la această festivitate, au fost opriți de forțele de jandarmi care au încercuit zona. 

 

“Acum este momentul să formulăm strategii responsabile și realiste, să reparăm acolo unde stricăciunile sunt profunde, să dezvoltăm proiecte ambițioase și de lungă durată acolo unde suntem în suferință de decenii. Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să-și facă auzită vocea, prin vot, și să aleagă un nou Parlament”, a precizat Iohannis, în finalul discursului ținut la Arcul de Triumf. “Dezvoltăm România” este sloganul electoral al Partidului Național Liberal.

 “E acel moment în care putem construi o Românie al cărei viitor să fie mai mult decât o promisiune, mai concret decât un vis și mai aproape decât orizontul speranțelor noastre. Un Parlament cu oameni onești, mai muncitori, mai buni. (…) De acțiunile fiecăruia dintre noi depinde ca tinerele generații să trăiască în pace, prosperitate și stabilitate”, a adăugat acesta.

 

Ciolacu acuză propaganda urii și a dezbinării

 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, care nu a participat la evenimentul de la Arcul de Triumf, i-a răspuns președintelui Iohannis printr-o postare pe Facebook, acuzându-l că, deși, în discuersul său, nu a menționat explicit numele PSD, șeful statului a continuat retorica de campanie, făcând propagandaă electorală. Vorbind despre eroii care și-au jertfut viața, Ciolacu susține că “unii” “continuă să propage ură și dezbinare chiar și de Ziua Națională. În timp ce – culmea! - vorbesc despre unitate! În timp ce vorbesc în piețe pustii, pentru că prin eșecul lor le-au răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie! Ura și dezbinarea nu vor câștiga niciodată! Momentul în care românii vor triumfa din nou și își vor lua viețile înapoi este foarte aproape!"

 

Proteste la Palatul Cotroceni

 

Ieri după-amiază, mai mulși protestatari s-au adunat la intrarea în PȘalatul Cotroceni, pentru a-l apostrofa pe Klaus Iohannis. Printre persoanele prezente s-a aflat și Rafael Ciobotaru, fost membru al formației Iris, care a precizat că reprezintă mulți artiști din România care “nu s-au vândut”.

"Am venit pentru a-l întreba pe preşedintele Iohannis cum este cu demisia, dacă se consideră vinovat de genocid şi de înaltă trădare. Dacă se vaccinează el primul şi să terminăm cu aceste mizerii pe feţele noastre (măștile de pritecție – n.red.). Stăm aici cât vom rezista, până iese Iohannis şi ne spune ghinion. O să îi spunem şi noi ghinion. Am pornit toaca creştină pentru a chema la credinţă şi preoţii şi călugării", precizat acesta.

 

Președintele a încheiat discursul, atrăgând atenșia că, la sfârșitul săptămânii, au loc alegeri, și i-a invitat pe cetățeni să se prezinte la urne

 

 

 

×