x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta cere învestirea Guvernului Cîțu, dar avertizează PNL că va ajunge la 5 la sută

Ponta cere învestirea Guvernului Cîțu, dar avertizează PNL că va ajunge la 5 la sută

de Ion Alexandru    |    11 Mar 2020   •   09:58
Ponta cere învestirea Guvernului Cîțu, dar avertizează PNL că va ajunge la 5 la sută

Fostul premier Victor Ponta îi acuză pe liberali că, în timp ce oamenii sunt preocupați de criza de Coronavirus, Ludovic Orban este preocupat să facă alegeri anticipate. Președintele Pro România cere partidelor politice să voteze pentru învestirea Guvernului Florin Cîțu, căruia îi trasează o listă cu zece puncte, unele dintre ele fiind posibile numai prin adoptarea unor ordonanțe de urgență. Ponta face și o prorocire pentru PNL: “dacă o mai ține așa, cu anticipatele, nu mai ia nici 5 la sută și nu mai intră în Parlament”

 

Liderul Pro România acuză Partidul Național Libera că a pornit “povestea” cu anticipatele în urmă cu o lună, când i-au dat sondajele pe PNL cu 47%. “Și au dat-o cu anticipatele! Asta e, nu contează nimic, noi trebuie să facem anticipate. Și acum suntem în martie, îi dă toată lumea la 40%, 39%. Lumea zice: ce faceți voi ca să combateți epidemia? PNL zice: noi vrem anticipate. Dacă o țin așa, o să ajungă la 30% în aprilie. Și în mai la 20% și o să zică: nu mai facem anticipate”, susține Victor Ponta, într-o postare pe contu său de socializare. Acesta avertizează că el “și orice om normal la cap care e acum în Parlament și care vrea să mai iasă pe stradă, trebuie să voteze pentru. Trebuie să avem guvern. Ca să achiziționezi holtere trebuie să dai OUG. Ca să dai OUG îți trebuie guvern. Doar PNL-ul votează contra. PSD-iștii votează pentru, că nu-s nebuni”.

Ponta trasează noului Cabinet și o listă de obiective pe care trebuie să le înbdeplinească pentru a lupta cu criza Coronavirusului. Acesta arată că Executivul Cîțu va trebui să dea Ordonanță de Urgență pentru întâlnirile publice, deoarece, la articolul 53 din Constituție, se arată că doar prin lege poate opera o astfel de modificare. “Suspendarea cursurilor din școli - o să le suspende mai mult. Al treilea lucru, adaugi legea cu părintele care stă acasă. Apoi, ce faci cu transportul în comun? Microbuzele alea în care se înghesuie 20 de oameni. Le suspenzi sau nu? Mai departe, acum trebuie să aduni firmele și să-i întrebi pe toți: ce facem? Hai să vedem care-s facilitățile fiscal”, mai spune Ponta. .

 

Alegeri, când zice OMS că se pot face

 

De asemenea, fostul premier mai precizează că, “joi seară, după ce-i votăm, trebuie să dea OUG să interzică exportul de medicamente și consumabile din România. Acest guvern nou învestit trebuie să trimită o scrisoare la Comisia Europeana și săanunțe că, de acum, cheltuim pentru sănătate” Ponta mai arată că trebuie inișiat un proiect de lege în care să se statueze faptul că “alegeri locale și parlamentare se fac când ne zice OMS (Organizația Mondială a Sănătății) că s-a terminat cu epidemia”.

“Să faci campanie electorală în plină epidemie înseamnă că ești sinucigaș. Dacă PNL-ul o ține tot cu alegeri, eu cred că nu mai fac nici 5%, nu mai intră în Parlament. Dacă nu înțeleg că de fapt problema oamenilor este coronavirusul. Lumea aștepta să vadă măsurile, iar ei anunțau candidații. Ce mă interesează pe mine, că oricum sunt luați de la PSD, cu dosare penale, condamnați. Nu mă interesa ce penal mai pui tu candidat. Mă interesa să-mi spui ce faceți cu școala, transportul, cu firmele, cu Comisia Europeană. Poate o să ne zică domnul Cîțu. Domnul Orban n-o să ne spună. El e interesat să nu treacă guvernul, că rămâne șomer. PNL și-a dat jos guvernul că au văzut în sondaje că au 47%”, a conchis liderul Pro România.

Șeful Pro România susține că “nu mă interesa ce penal mai pui tu candidat. Mă interesa să-mi spui ce faceți cu școala, transportul, cu firmele, cu Comisia Europeană”

 

×