x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premieră. Moțiunea de cenzură, însoțită de un milion de semnături

Premieră. Moțiunea de cenzură, însoțită de un milion de semnături

de Ion Alexandru    |    17 Aug 2020   •   11:34
Premieră. Moțiunea de cenzură, însoțită de un milion de semnături
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Marius Budăi, fost ministrtu al Muncii în Guvernul PSD, a anunțat, ieri, că moțiunea de cenzură nu doar că va fi depusă, astăzi, în Parlament, dar ea va fi însoțită de o listă cu un milion de semnături pentru un program de guvernare pe termen scurt.

„Cu siguranţă moţiunea va fi depusă, dar mult mai important decât moţiunea este că va fi însoţită de aproape un milion de semnături ale românilor care îşi doresc ca acest guvern să plece acasă” a afirmat Budăi, în cadrul unei conferințe de presă. Programul de guvernare la care se referă social-democratul este axat pe ultimele patru luni din anul 2020, mult superior celui al PNL, pe care Budăi îl cataloghează ca fiind “o fițuică”.

“Ne referim la tot ceea ce priveşte domeniul muncii; acesta include măsuri de încurajare a creării de noi locuri de muncă, pentru ca cel puţin cei care şi-au pierdut locul de muncă de la începutul pandemiei şi al căror număr este, conform lui Budăi, de peste 880.0000, să fie reintegraţi în piaţa muncii”, a susținut social-democratul.

PSD lasă de înțeles că, după picarea Guvernului Orban, va înainta și o propunere de prim-ministru. 

Și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reconfirmat, ieri, că moțiunea va fi depusă astăzi, și că aceasta va trece cu peste 250 de voturi. “E un act patriotic pentru Parlament să voteze această moţiune în acest moment, la câte tâmpenii fac cei de la Guvern”, a precizat Ciolacu.  “Jurnalul” a calculat 241 de posibilele voturi pro-moțiune.

×