x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rectificarea bugetară, la comisii, pentru modificări. Guvernul amenință cu CCR

Rectificarea bugetară, la comisii, pentru modificări. Guvernul amenință cu CCR

de Ion Alexandru    |    03 Sep 2020   •   08:47
Rectificarea bugetară, la comisii, pentru modificări. Guvernul amenință cu CCR

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis trimiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe. Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la acest act normativ este 9 septembrie, iar termenul până la care comisiile vor finaliza raportul este 10 septembrie.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, ieri, că scopul principal al parlamentarilor social-democraţi este acela de a
elimina articolul din OUG prin care pensiile „au fost diminuate cu 26%”. Acesta susține că „probabil, săptămâna viitoare, vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”.

La sfârșitul lunii trecute, premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară, în sensul majorării pensiilor cu 40% şi a creşterii salariilor profesorilor începând cu luna septembrie.

×