x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Grindeanu: Programul de guvernare al PSD va fi pe pupitrul fiecărui parlamentar

Sorin Grindeanu: Programul de guvernare al PSD va fi pe pupitrul fiecărui parlamentar

de Ion Alexandru    |    31 Aug 2020   •   09:53
Sorin Grindeanu: Programul de guvernare al PSD va fi pe pupitrul fiecărui parlamentar

În prima sa conferință de presă, susținută în calitate de proaspăt ales prim-vicepreședinte al PSD, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, ieri, la sediul central al partidului, că social-democrații sunt pregătiți să intre la guvernare, până la alegerile parlamentare. În acest sens, Grindeanu a susținut că nu se îndoiește de succesul moțiunii de cenzură și că, în ziua votului, pe pupitrul fiecărui parlamentar prezent în sală, se va afla o copie a programului de guvernare. Acesta este unul cu „obiective realiste”, care să cuprindă „măsuri rapide”, care să „repare, de urgență, ce a stricat Guvernul Orban”.

Conform lui Sorin Grindeanu, românii s-au săturat de promisiunile unor realizări grandioase pentru că au văzut că așa ceva nu se întâmplă. „Noi nu suntem PNL, care a propus o fițuică cu obiective SF cu mii de kilometri de autostradă și alte investiții fantasmagorice, apoi ne-a anunțat că va reporni economia de pe un teren de golf cu promisiuni pentru anul 2030”. În acest sens, „fiecare parlamentar va avea pe pupitrul său programul de guvernare al PSD”. Prim-vicepreședintele PSD arată că aceste măsuri gata pot fi aplicate luna viitoare sau peste două-trei luni, „nu peste doi-trei ani”, în condițiile în care „guvernul care se va instala este unul cu un mandat extrem de scurt - până la alegerile din decembrie”.

 

Cele trei obiective – Educația, Sănătatea și Economia

Programul despre care vorbește Grindeanu se axează pe Sănătate, Educație și Economie. „Prioritatea absolută este Sănătatea. Avem un program de management profesionist bazat pe câțiva piloni strategici: comunicare transparentă a datelor legate de pandemie, ajungând până la nivel de oameni infectați pe fiecare localitate sau a raportării numărului de persoane care au dezvoltat anticorpi, un plan coerent de testare a populației, un protocol făcut public și actualizarea săptămânală a algoritmului de testare, creșterea capacității de răspuns la situații de risc epidemiologic, sprijin pentru mediul privat în criză COVID-19”. Potrivit documentului, se urmărește decontarea integrală a costurilor cu testarea tuturor persoanelor suspecte și decontarea parțială a testării la cerere, efectuate similar decontării parțiale a medicamentelor, precum și asigurarea măștilor pentru persoanele defavorizate, furnizate de Ministerul Sănătății și distribuite de autoritățile locale. 

 

Laptopuri, tablete și internet

În ceea ce privește Educația, PSD propune un program integrat și detaliat privind desfășurarea învățământului online și un program privind digitalizarea resurselor educaționale pentru toți beneficiarii actului de educație. Este vorba despre achiziţionarea de laptopuri şi tablete cu abonament la internet, pentru cei din categoriile defavorizate, pentru elevii şi studenţii care solicită acest lucru, dar şi pentru cadrele didactice. 

Un capitol extrem de important al programului de guvernare este Economia, despre care Grindeanu arată că „aceasta este de fapt miza moţiunii de cenzură. Noi ne batem pentru veniturile românilor, de la copii la studenţi, angajaţi în companiile private sau de stat şi până la pensionari. Asta este diferenţa fundamentală dintre noi şi liberali. Ei se agaţă de putere pentru a fura din banii ţării în plină pandemie, noi ne luptăm ca aceşti bani să ajungă în buzunarele românilor, nu în conturile firmelor PNL”, a declarat liderul PSD.

 


Își amenință colegii cu excluderea din partid

„Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece. Cine nu se prezintă mâine (n.r. - parlamentarii social-democrați) sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere. Cine din PSD mâine nu votează moţiunea de cenzură sau găseşte cauze nerealiste în a nu fi prezent înseamnă că nu face parte din echipa PSD”, a mai precizat Grindeanu.

 


 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu