Jurnalul.ro Timp liber Casa 11 Sfaturi de organizare pentru grădinarii începător

11 Sfaturi de organizare pentru grădinarii începător

S-a demonstrat științific faptul că persoanele care trăiesc într-o zonă bogată în vegetație au toate condițiile să-și îmbunătățească sănătatea fizică și mentală, iar 30% dintre cei care locuiesc în apropiere de păduri sau parcuri au un grad mai redus de a dezvolta depresii.

Nu toată lumea beneficiază de o astfel de locuință așezată în mijlocul naturii, dar majoritatea dintre noi ne putem ”construi” singuri un adevărat colțișor de rai.

Fie că este vorba de trandafiri, garoafe, frezii sau plante decorative, de diverse tipuri de semințe, de roșii, ridichi, ardei, de săditul pământului sau plantatul florilor în ghiveci, fie că se face la scară mică sau mai mare, grădinăritul este, cu siguranță, o plăcere pentru mulți oameni, pentru tot la fel de mulți, acesta devenind o reală terapie.

Cu o schemă potrivită, câteva unelte de bază, combinația ideală de plante și o serie de sfaturi pertinente veți putea demara propriul dvs. proiect îndrăzneț.

1. Familiarizați-vă cu grădina

* Faceți-vă timp pentru a vă obișnui cu proprietatea dvs. înainte de a începe să cultivați noua grădină.

* Plimbați-vă în jurul curții cu un carnețel în mână și încercați să realizați o schiță aproximativă a zonelor de plantare existente.

* Adăugați în carnețelul de notițe și o „hartă” a zonelor care beneficiază de soare și a celor cu mai multă umbră.

* Aranjarea florilor este influențată de preferințele fiecăruia, în funcție de culori și mărimi. Crearea unei grădini este o adevărată artă, în special în cazul în care vorbim despre o grădină de flori. Este foarte important ca acestea să fie plantate ținând cont de felul în care bate lumina.

* Încercați să testați, printr-o examinare simplă, solul din perimetrul în care intenționați să amplasați grădina, pentru a afla informații utile cu privire la substanțele nutritive conținute și la pH-ul solului.Dacă intenționați să plantați legume, fructe sau plante aromatice, o idee bună ar fi să testați nivelul de plumb. Unele tipuri de sol pot conține niveluri periculoase de plumb sau arsenic. Instrumentele de testare a solului pot ajuta proprietarii de case să stabilească dacă acesta are sau nu toxine. Pentru că această probă este ceva mai complicată, puteți apela la un specialist. Dacă solul se dovedește a avea un nivel nesigur de plumb, puteți crește în continuare legume, însă în paturi ridicate sau în ghivece cu pământ de altă proveniență.

Citește și

Cum tratăm acneea care apare la maturitate

Reguli stricte pentru evitarea infectării cu coronavirus

OMS elimină posibilitatea unui al doilea val al pandemiei de coronavirus

* Alcătuiți o listă de plante existente și de elemente (cum ar fi garduri sau alei) pe care doriți să le păstrați sau care trebuie înlocuite sau eliminate.

2. Determinați-vă stilul și obiectivele

............

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri