Jurnalul.ro Ştiri Locale 20 de corturi anti-caniculă, instalate în zonele intens circulate din Bucureşti

20 de corturi anti-caniculă, instalate în zonele intens circulate din Bucureşti

Cincisprezece corturi anti-caniculă au fost instalate în cele mai circulate zone ale Capitalei, iar alte cinci urmează să fie montate în cursul zilei de vineri, astfel încât bucureştenii care au probleme din cauza temperaturilor ridicate să poată beneficia aici de măsuri de prim ajutor, să primească un pahar cu apă sau să îşi poată măsura tensiunea sau glicemia.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a vizitat, vineri, cortul anti-caniculă situat în zona Piaţa Universităţii, a precizat că astfel de puncte de prim ajutor mai sunt montate în zona Piaţa Unirii, în Piaţa Victoriei, Piaţa Amzei, Obor sau Dristor.

"În acest weekend va fi foarte cald, va fi caniculă, iar peste acest inconvenient - indicatorul care măsoară umiditatea va fi de asemenea un factor care ar putea să creeze probleme bucureştenilor sau celor care se află în Capitală în această perioadă. (...) Programul va fi de la 11,00 la 19,00. Corturile sunt dotate cu aer condiţionat, apă, medicamentele necesare de prim ajutor şi, cel mai important, personal specializat care lucrează în regim de voluntariat", a spus Firea.

Ea a mulţumit Ambulanţei Bucureşti - Ilfov şi medicinei şcolare din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti pentru medicii şi asistentele care oferă asistenţă la aceste corturi în sistem de voluntariat.

Primarul general a subliniat că regulile importante în timpul caniculei sunt hidratarea, ţinuta lejeră, dar şi evitarea ieşirilor în oraş, la ora prânzului. O atenţie deosebită necesită copiii şi persoanele vârstnice, a spus Gabriela Firea, care a menţionat că, săptămâna trecută, copilul ei cel mai mic a avut de suferit din cauza căldurii.

"Chiar am avut săptămâna trecută o problemă cu fiul meu cel mic, de un an. Avea şi o amigdalită, era şi foarte cald afară, se deshidratase. Ştiu pe propria piele ce înseamnă aceste lucruri", a precizat ea.

Totodată, Gabriela Firea a menţionat că în momentul în care s-a interesat de ce nu funcţionează duşurile stradale a fost invocată lipsa banilor.

"Am întrebat şi eu de ce nu s-a făcut o mică investiţie pentru ca aceste dispozitive să poată funcţiona. Răspunsul clasic, de fiecare dată, este că nu sunt bani. Dar, la fel ca într-o familie, bani există dacă ştii care sunt priorităţile şi dacă te organizezi din timp", a spus ea.

În acest context, Firea a făcut referire şi la campania de combatere a ţânţarilor şi măsurile care vor fi luate, pentru a interveni în timpul verii şi nu la toamnă, când ar urma să se finalizeze licitaţia pentru stabilirea operatorului.

"Au venit foarte multe reclamaţii, mii de reclamaţii şi sesizări, în ceea ce priveşte ţânţarii din parcuri şi de pe alei, iar eu m-am trezit în prima zi de mandat cu o licitaţie contestată şi care putea fi reluată după 17 iulie, adică ar fi produs efecte în toamnă, când nu ar mai fi fost ţânţari. De aceea am luat decizia ca prin instituţiile din subordinea PMB să procedăm la stârpirea ţânţarilor, prin Centrul de protecţie a plantelor, prin ALPAB. De asemenea, cei care lucrează la RADET, la RATB şi la Apa Nova ne-au asigurat că vor lua, fiecare în parte, măsurile care se impun, din surse proprii, pentru a stârpi ţânţarii cât mai grabnic şi nu la toamnă, când s-ar fi finalizat acea licitaţie", a mai spus ea.

Sursa: AGERPRES

Subiecte în articol: canicula
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri