Căldura excesivă poate duce la probleme de indigestie, deshidratare, pierderea apetirului, insolație, iritații, oboseală, scăderea energiei.
Este astfel recomandat să consumi alimente care pot să scadă temperatura corpului și să adaugi condimente atunci când prepari felurile de mâncare.
De asemenea, este bine să eviți consumul unor condimente care pot crește senzația de căldură, cum ar fi ardei iute, ghimbir, piper negru, usturoi.
Iată condimentele care îți dau o senzație de răcoare în zilele caniculare:
1. Mentă
Menta este răcoroasă, indiferent cum o consumi. Totodată, ameliorerază mirosurile nplăcute, scade temperatura corporală, atenuează arsurile la stomac, indigestia și durerile în piept, tratează arsurile solare de pe piele.
Are efecte benefice și în cazul sindromului de colon iritabil, previne reacțiile alergice și tratează răceala.
Poate fi administrată sub formă de extract, capsule, pastă sau ceai.
2. Chimen
Semințele de chimen este un remediu naturist care tratează simptomele de balonare provocate de afecțiunile gastrice. Acționează ca un agent de detoxifiere și răcire a temperaturii corpului.
3. Coriandru
Frunzele de coriandru au proprietăți răcoritoare. Ajută la reducerea inflamației din corp, cauzată de căldura din timpul verii. Ajută la reducerea efectelor secundare provocate de caniculă, elimină toxinele din organism, calmează simptomele de la nivelul sistemului digestiv și luptă împotriva inflamației.Poate stimula transpirația, reducând astfel temperatura internă a organismului.
4. Scorțișoară
Scorțișoara poate diminua inflamația și scade nivelurile de colesterol din sânge. Are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice.
5. Fenicul
Semințele de fenicul ajută la stimularea sucurilor intestinale, susțin digestia și pot ameliora refluxul gastric. Pot menține sănătatea inimii, contribuie la gestionarea unei greutăți optime susține sănătatea pielii și poate ameliora simptomele anemiei, potrivit medicool.ro.