Jurnalul.ro Cultură Carte 5 obiecte esențiale pentru camera copilului

5 obiecte esențiale pentru camera copilului

Amenajarea camerei copilului este un proiect care începe încă de dinainte ca cel mic să vină pe lume și continuă pe măsură ce acesta se dezvoltă. Odată cu trecerea anilor, camera celui mic se va umple cu diferite obiecte în funcție de necesitățile și preferințele acestuia.

 Care sunt însă obiectele esențiale care nu trebuie lipsească din camera copilului? În funcție de fiecare etapă din viața acestuia, obiectele pot diferi. Când sunt la vârsta școlară, copiii au deja propriile preferințe, astfel că este mai dificil să intervii în spațiul personal al acestora. În continuare îți prezentăm care sunt cele mai importante obiecte care nu pot lipsi din camera copiilor:

 

  1. Biblioteca personală a copiilor

Specialiștii recomandă să le citești celor mici încă din primele zile de viață, deoarece lectura stimulează dezvoltarea cognitivă și consolidează relația părinte-copil, de aceea o bibliotecă nu trebuie să lipsească din camera copiilor. Cei mici vor ajunge să iubească lectura dacă mergi cu ei în vizită la un anticariat, locul unde găsiți o diversitate de cărți pe care le puteți citi împreună. Dacă au ajuns la vârsta la care învață limba engleză, la anticariatul Bookoteca vei descoperi cărți pentru copii în limba engleză potrivite pentru orice nivel și orice vârstă. De la cărți cartonate cu ilustrații atrăgătoare până la cărți potrivite pentru școlari.

 

  1. Raft pentru benzi desenate și reviste

Copiii sunt curioși și dornici să exploreze lumea înconjurătoare prin diferite activități potrivite vârstei lor și, în calitate de părinte, îți dorești să fii alături de aceștia în cele mai importante momente din viața lor. Supereroii din benzile desenate în limba engleză pe care le găsești la Bookoteca îi vor introduce pe cei mici într-o lume plină de aventuri și îi vor obișnui pe cei mici să citească de plăcere în timp ce-și dezvoltă cunoștințele în limba engleză. Pentru a le oferi celor mici posibilitatea să colecționeze atât benzi desenate, cât și reviste adecvate vârstei lor, poți adăuga în camera acestora un raft special conceput pentru depozitarea acestor materiale.

 

  1. Dressing încăpător

Amenajarea camerei pentru cei mici trebuie să aibă și un grad de confort. Ritmul de creștere al copiilor este unul accelerat, de aceea îți recomandăm ca în camera acestora să adaugi un dressing încăpător în care se pot depozita jucăriile sau alte obiecte. Un dressing spațios îți va permite, de asemenea, să depozitezi hainele care le-au rămas mici copiilor și pe care vrei să le păstrezi ca amintire sau să le donezi peste ani. Pe măsură ce vor crește, este  recomandat să îi înveți pe copii să își organizeze singuri dulapul pentru haine și implicit să păstreze ordinea.

 

  1. Un birou pentru studiu

Chiar dacă nu vei adăuga biroul pentru studiu în primii doi ani de viață, va trebui să faci acest lucru atunci când cel mic va începe să meargă la grădiniță. Pe măsură ce copilul va crește, și biroul va trebui să fie schimbat și adaptat nevoilor de studiu ale celui mic. Biroul este un obiect de mobilier care va deveni foarte important pe măsură ce copiii vor crește și nevoile lor de studiu vor deveni tot mai solicitante.

 

  1. Sisteme de iluminat

Lumina naturală este foarte importantă în camera copiilor, dar în timpul nopții, când este nevoie de iluminatul artificial, o culoare nepotrivită poate dăuna. Sistemele de iluminat cu LED, economice, sunt cele mai potrivite, pentru că lumina lor rece este cea mai plăcută pentru ochi. Întunericul poate fi înfricoșător și pentru copii, și pentru adulți, însă această teamă poate fi alungată cu ajutorul lămpilor de veghe, așadar, nu uita să le adaugi în camerele celor mici.

            Acestea sunt unele dintre principalele obiecte care nu trebuie să lipsească din camera copiilor, însă acestea pot fi diferite pentru fiecare în parte, în funcție de preferințele tale și ale celor mici. Un singur lucru trebuie să aibă în comun toate camerele copiilor, și anume, prezența cărților.  

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri