Deficitul de fier este cea mai comună carență nutrițională. Ignorat și fără să iei măsuri, duce la anemie care vine cu numeroase complicații: imunitate scăzută deci îmbolnăviri mai dese, lipsă de energie, ba chiar veți întâmpina probleme mari în caz că, Doamne ferește, este nevoie să vă operați. Riscurile, în acest caz, vor crește exponențial.
Principalele cauze ale deficitului de fier sunt alimentația necorespunzătoare, deficiențe patologice de a asimila fierul sau hemoragii.
În plus, femeile trebuie în permanență să mănânce alimente bogate în fier pentru că nivelul acestuia scade în perioada menstruației și în timpul sarcinii.
O femeie adultă (19-50 de ani) trebuie să aibă un aport zilnic de fier de 18 mg, o femeie însărcinată 27 mg, iar un bărbat de 8 mg.
Top semne ale deficienței de fier
- Oboseala
- Probleme de respirație la efort
- Paloare
- Unghii moi
- Căderea părului
- Dureri frecvente de cap
Și soluțiile
1. Mâncați alimente bogate în fier
Adică: ficat, carne de vită, stridii, fasole, spanac, suc de rodii.
2. Mâncați cereale integrale și pâine integrală bogate în fier, la micul dejun