Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 sfaturi practice pentru renovarea casei

6 sfaturi practice pentru renovarea casei

Cheia pentru a vă renova casa cu respectarea bugetului, dar în același timp frumos, este, în primul rând, planificarea eficientă a întregului proces. Următoarele secțiuni vă vor demonstra cum puteți împărți întregul plan de renovare în subplanuri, în funcție de spațiul de care dispuneți și cum puteți să vă renovați casa în mod eficient. Dacă vreți să aflați cele mai bune 6 modalități de a renova casa frumos, dar economic, atunci citiți ghidul mai jos.

Ușile creează prima impresie

 

Prima impresie despre o casă sau o încăpere este ușa. Dacă nu sunteți în măsură să schimbați complet ușa și dacă cea existentă este într-o stare bună, atunci ați putea să o revopsiți. Ușile ar putea afecta, de asemenea, iluminarea camerei și ați putea beneficia de o tehnică grozavă pe care o folosesc designerii de interior: când au de-a face cu o cameră întunecată, indiferent de culoarea folosită pe pereți, vopsesc tavanul, ornamentele și ușile în aceeași culoare, dar cu 50% mai deschisă. Prea mult dintr-o nuanță poate copleși un spațiu.

Așadar, atunci când renovarea are un buget redus, dacă vopsiți ușa, încercați să folosiți nuanțe diferite în funcție de concentrația de lumină din casă pentru a optimiza iluminarea casei așa cum vă doriți.

 

Camerele mici nu trebuie să pară mici

 

Dacă renovați pentru a face o casă mică să pară mai mare, o modalitate ieftină și frumoasă de a atinge acest obiectiv este folosirea oglinzilor. Aplicabilă apartamentelor de tip studio, garsonierelor sau caselor micuțe cu un singur nivel (indiferent dacă acestea sunt deja achitate sau sunt sub ipoteca), această tehnică ieftină este folosită de unii dintre cei mai faimoși arhitecți și designeri ai vremurilor noastre.

 

Bucătării și depozitare

 

Dacă vă renovați casa, atunci probabil că încercați să scăpați și de obiectele inutile sau vechi și să vă maximizați spațiul de depozitare. Folosirea bucătăriei la capacitate maximă vă poate ajuta să reduceți la minimum problemele de depozitare. Pentru a face acest lucru cu un buget restrâns, puteți fie să vă confecționați singuri dulapurile de bucătărie sau depozitele din materiale reciclate la dumneavoastră acasă, fie să profitați de magazinele convenabile din apropiere.

 

Nimeni nu cunoaște spațiul din bucătărie mai bine decât proprietarul, iar construirea de dulapuri de bucătărie nu numai că vă va ajuta să economisiți bani și să refolosiți materiale vechi din casă, dar astfel veți construi exact ceea ce este nevoie. Dacă aveți deja dulapuri care sunt suficiente pentru depozitare, atunci nu trebuie să le înlocuiți, puteți doar să le vopsiți pentru ca bucătăria dumneavoastră să arate ca nouă.

 

Lumina vine prin ferestre

 

Potrivit specialiștilor, „jumătate din experiența de a trăi în interior constă în a vedea exteriorul". Așadar, atunci când vă renovați casa, instalați ferestre mari. Cu toate acestea, s-ar putea să nu aveți bugetul necesar pentru a vă schimba ferestrele. În acest caz, jucați-vă cu vopseaua și vopsiți ferestrele cu o nuanță mai deschisă decât restul camerei pentru a maximiza lumina care intră prin ele.

 

Renovarea băii

 

Ați rămâne surprinși de numărul de produse ieftine, dar de calitate, pe care le puteți achiziționa pentru a vă renova baia. Dacă doriți să instalați un nou accesoriu pentru toaletă, puteți verifica magazinele de specialitate, iar dacă nu intenționați să instalați elemente noi, puteți repara baia existentă prin schimbarea varului, a culorii dulapurilor, prin fixarea unui nou duș etc.

 

Renovarea podelei

 

Dacă aveți un buget limitat, atunci renovarea pardoselii poate părea costisitoare, iar dacă nu puteți găsi o instalație de pardoseală încadrată bugetului pe care îl aveți, atunci ar trebui să investiți în renovarea tuturor celorlalte lucruri în funcție de designul pardoselii.

 

Cheia pentru a vă renova sau redecora casa în mod frumos, dar ieftin, este să vă stabiliți un obiectiv, să vă faceți o imagine completă a ceea ce vă doriți și apoi să renovați pas cu pas fiecare parte a casei, așa cum am menționat mai sus.

 

Sursă foto: Unsplash

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri