Jurnalul.ro Timp liber Fashion 7 cadouri inspirate pentru doamne şi domnişoare

7 cadouri inspirate pentru doamne şi domnişoare

de Maria Coman    |   

Vine luna martie, cea în care cel mai adesea domnii se văd în situaţia de a găsi cadouri inedite pentru femeile din viaţa lor. Aşa că vă propunem mai degrabă experienţe, decât cadouri materiale.

De exemplu un curs online cu exerciţii de feminitate. Îl găsiţi la Fundaţia Calea Victoriei, care propune domnişoarelor şi doamnelor un atelier practic la care să exploreze metode eficiente pentru îmbunătăţirea imaginii personale. Vom analiza şi experimenta atitudinea, mersul, stilul şi elementele de imagine care aduc feminitatea, încrederea şi distincţia în prim-plan. În fiecare persoană există un capital de frumuseţe nevalorificat, care poate ieşi la suprafaţă odată cu conştientizarea acestei calităţi. Frumuseţea, feminitatea, şarmul şi graţia există în fiecare femeie, indiferent de vârstă. Când toate acestea sunt puse în valoare, pot oferi încredere în sine, bucurie de a fi şi carismă. Temele întâlnirilor se referă la impactul imaginii în relaţiile sociale şi puterea primei impresii, locul unde ne poziţionăm în percepţia noastră şi a celor din jur, frumuseţea cu şi fără efort şi la îmbunătăţirile pe care le putem aduce imaginii în ansamblu.

 

CORT

O altă variantă poate fi o vacanţă specială în corturile de lux care au apărut şi în România. Glamping se numeşte genul acesta de călătorie, iar ofertele includ de obicei lumânări, şampanie, un decor special şi mult romantism. Conceptul de glamping a reinventat de fapt campingul tradiţional, în încercarea de a facilita reconectarea cu natura. Cei care aleg acest tip de vacanţă vor adormi admirând stelele şi se vor bucura de liniştea şi relaxarea oferite de natură.

CASA

Şi, dacă vorbim despre escapade romantice, o idee de cadou poate să fie un weekend în reşedinţa istorică a familiei omului politic Ion Raţiu. Casa Raţiu din Turda este inclusă în European Historic Houses, o reţea a caselor de patrimoniu deţinute de familii din 24 de ţări.  Casa face parte dintr-o colecţie de clădiri istorice readuse la viaţă şi deschise publicului şi cuprinde două corpuri de clădire care comunică între ele printr-un pod de lemn peste un pârâu. Prima este vechea casă a familiei, iar cea de-a doua este fosta Moară Gaia, transformată, de asemenea, în casă de oaspeţi. Fiecare cameră a casei este dedicată unui membru al familiei şi îi poartă numele, iar piesele de mobilier unicat şi obiectele de artă de colecţie, cărţile şi fotografiile fac din vizita acolo o experienţă de neuitat.

BALON

Pentru doamnele sau domnişoarele iubitoare de aventură, un zbor cu balonul poate să fie un cadou inspirat. Zborul oferă o perspectivă cu totul şi cu totul nouă asupra lumii, o experienţă care linişteşte şi care te lasă, în acelaşi timp, să admiri natura. Totul se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă. De obicei zborurile de acest tip durează cam o oră. Balonul a devenit mijloc de transport undeva la finalul anilor 1700, când un om de ştiinţă francez a demonstrat că aerul cald şi heliul pot să ţină la înălţime un balon. De aici, uşor-uşor zborul cu balonul a căpătat notorietate şi a început să fie folosit peste tot în lume.

DANS

Un atelier de terapie prin dans ar fi, de asemenea, o variantă.  Este un curs care foloseşte mişcarea, relaţia cu corpul şi dansul ca formă de relaxare, exprimare şi terapie. Printre obiectivele cursului se numără conştientizarea şi încorporarea conexiunii dintre mişcări, imagini, gânduri şi emoţii, antrenarea simţului proprioceptiv şi a empatiei kinestezice, oglindirea şi comunicarea non-verbală. Cursurile înseamnă dans, dar şi desen, şi scris, deschidere într-un cadru sigur şi confidenţial, fără judecată şi fără priviri piezişe.

APARAT FOTO

Sau un curs de fotografie, care are ca scop familiarizarea cu noţiunile de specialitate şi înţelegerea funcţionării aparatelor de fotografiat prin însuşirea elementelor de bază. La final, organizarea informaţiilor învăţate te va ajuta să produci imagini corecte din punct de vedere al clarităţii şi compoziţiei. Cum a apărut fotografia, cum să fotografiem diferite scene, fotografia de familie, portretul, peisajul, fotografia de vacanță, regulile de compoziţie şi de încadrare care te vor ajuta să pui în evidenţă subiectul sunt câteva dintre lucrurile pe care le putem afla de la un astfel de curs. De asemenea, noțiunile de bază, importanța luminii și cum să facem fotografii cu telefonul mobil, a cărui cameră ne este întotdeauna la îndemână.

COȘ de PICNIC

Dacă totuși vă doriți să faceți cadou diverse obiecte, o idee ar putea fi, pentru iubitoarele de natură, cel puțin, coșul de picnic. Îl găsiți în fel de fel de variante, de la cele de lux, care au inclusiv pahare de șampanie, la cele obișnuite, de la cele pentru două persoane la cele mari, pentru 10-12 persoane. Și așa puteți chiar să provocați o ieșire în aer liber, odată ce se face frumos afară.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri