Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce acatist trebuie să citești dacă vrei sa ai copii

Ce acatist trebuie să citești dacă vrei sa ai copii

de Redacția Jurnalul    |   

Sfinții Ioachim și Ana sunt prăznuiți în fiecare an pe 9 septembrie și sunt considerați ocrotitorii familiei. Se spune că rugăciunile către Sfinții Părinți îi ajută pe cei care vor să devină părinți să aibă copii. Cei doi sunt considerați și protectorii femeilor însărcinate.

Pe 8 septembrie, este sărbătorită Sfânta Maria mică, așa cum este cunoscută în popor Nașterea Maicii Domnului. La o zi distanță, este o altă sărbătoare dedicată Sfinților Părinți Ioachim și Ana, cei despre care se spune că fac minuni în cazul celor care vor să devină părinți, dar nu au fost încă binecuvântați cu un copil, scrie spynews.ro

Se spune că Sfinții Ioachim și Ana și-au dorit atât de mult un copil și au tot sperat într-o minune, așa că, s-au rugat și au ținut post. După o perioadă îndelungată în care s-au rugat lui Dumnezeu să îi binecuvânteze, Sfânta Ana a fost anunțată de Arhanghelul Gavriil că va naște pe Fecioara Maria, de aici și faptul că sunt considerați ocrotitorii familiei.

Tradiția spune că rugăciunile către Sfinții Părinți Ioachim și Ana fac minuni, mai ales în cazul femeilor însărcinate și a celor care nu au încă un copil. Este bine să fie citit în fiecare seară, pentru 40 de zile. Despre acatistul Sfinților Ioachim și Ana se mai spune că îi ajută pe cei care se află în momente grele și le aduce liniște, dar și celor care vor să își întemeieze o familie.

Sfântul Ioachim făcea parte din neamul lui David, în timp ce Sfânta Ana era fiica preotului Matan. Erau considerați blestemați de societatea iudaică, pentu că nu aveau copii. La trei ani, Fecioara Maria a fost dusă de Sfinții Părinți la templu, atunci când au lăsat-o în grija preotului Zaharia.

Sfinții Ioachim și Ana și-au vizitat fiica până la moartea lor, pe când Fecioara Maria avea zece ani. Se spune că Sfânta Ana a trăit până la 79 de ani, iar Sfântul Ioachim până la 80 de ani.

 

:

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri