Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Afacerea momentului. La ce sumă se ridică investiția inițială

Afacerea momentului. La ce sumă se ridică investiția inițială

de Redacția Jurnalul    |   

O nouă afacere a luat avânt. Stocarea de energie a atras proiecte de peste 1.500 MW și este considerată o oportunitate majoră pe această piață, potrivit Ziarului Financiar.

Stocarea de energie este considerată o afacere profitabilă, potrivit estimărilor privind punerile în funcțiune de proiecte de energie verde. Un MWh de stocare este între 350.000 de euro/MWh și 450.000 de euro/MWh, în funcție de instalația de racordare și tehnologie.

Ca standard pentru tehnologie, se poate lua în calcul sau durată de stocare până la 4 ore. Pornind de la aceste date din piață, proiectele care au în acest moment avizele tehnice de racordare pornesc de la o valoare minimă a investiției de peste 500 milioane de euro. 

„Obiectivul României este de a atinge o pondere a SRE (surse regenerabile de energie) în consumul final brut de energie de cel puțin 38,3% până în 2030. Proiecțiile indică faptul că, până în 2025, ponderea SRE va ajunge la 31, 0%", se arată în noua variantă a Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNESC).
 

Subiecte în articol: afacere investitie energie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri