Jurnalul.ro Ştiri Observator Premieră în România. Primul șofer amendat „digital” pentru necuplarea centurii de siguranță

Premieră în România. Primul șofer amendat „digital” pentru necuplarea centurii de siguranță

de Redacția Jurnalul    |   

Un bărbat de 52 de ani din Cluj a devenit primul șofer din România sancționat prin intermediul noului sistem digital introdus de poliție.

De marți, a fost introdus proiectul, în sistem pilot, prin care polițiștii rutieri pot aplica sancțiuni contravenționale, prin intermediul tabletelor din dotare.

Astfel, a fost instalată aplicația „Abateri rutiere - mobile” pe tabletele polițiștilor rutieri și au fost aplicate primele sancțiuni contravenționale.

Proiectul va funcționa în sistem pilot și progresiv, fiind colectate informații privind calitatea experienței atât de la utilizatori, cât și din partea participanților la trafic.

Numărul de dispozitive pe care va fi folosită aplicația va crește progresiv, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, aceasta să fie utilizată de către toți polițiștii rutieri din țară. Procesele-verbale sunt tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile din teren.

Marți, la ora 17.06, polițiștii din Cluj au sancționat contravențional, prin intermediul aplicației Abateri Rutiere - Mobile, un bărbat, de 52 de ani, din Cluj, deoarece acesta a condus un vehicul, pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca, fără a avea cuplată centura de siguranță.

Șofertului i-au fost aplicate 2 puncte amendă, în valoare de 330 de lei și 2 puncte de penalizare.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: amenda digitala şofer centura siguranta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri