Jurnalul.ro Sport Sporturi Ana Bogdan părăsește turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina

Ana Bogdan părăsește turneul de la Roland Garros, învinsă de Elina Svitolina

de Redacția Jurnalul    |   

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (64 WTA) a fost eliminată sâmbătă din Grand Slam-ul de la Roland Garros, după ce a fost învinsă în turul trei de ucraineanca Elina Svitolina. Românca pleacă acasă cu 158.000 euro și o posibilă revenire în top 50. Svitolina joacă în optimi cu Rybakina.

Svitolina, cap de serie numărul 15, va fi adversara lui Rybakina într-o confruntare de marcă în optimile de finală. Svitolina conduce cu 2-1 în confruntările directe dintre cele două, inclusiv o victorie pe zgură în finala de la Strasbourg din 2020. Cu toate acestea, ele nu s-au mai întâlnit de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

Svitolina a stabilit această întâlnire învingând-o pe românca Ana Bogdan cu 7-5, 6-2. Svitolina și-a răzbunat înfrângerea pe zgură suferită în fața lui Bogdan în calificările pentru Cupa Billie Jean King la începutul acestui an.

Aflată la cea de-a 11-a participare pe tabloul principal al turneului, fosta numărul 3 mondial, Svitolina, este de patru ori sfertfinalistă (inclusiv anul trecut, la revenirea din concediul de maternitate), dar nu a reușit încă să transforme niciuna dintre aceste oportunități într-o semifinală la Roland Garros.

Sâmbătă, Bogdan a salvat o minge de set la 5-3 în primul act, dar nu reușit să ducă setul în tiebreak, cedându-și serviciul la 6-5 pentru ucraineancă.

După o întârziere de 30 de minute din cauza ploii, la 2-1 în setul al doilea, Svitolina a revenit pe teren câștigând patru din următoarele cinci game-uri pentru a triumfa.

Ana Bogdan va fi recompensată pentru prezența în turul trei cu 158.000 euro și 130 de puncte WTA, care îi aduc o posibilă revenire în top 50 la finalul turneului de la Paris.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri