Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ce va face Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, după retragerea din fotbal?

Ce va face Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, după retragerea din fotbal?

de Redacția Jurnalul    |   

Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, a dezvăluit că a făcut deja primii pași pentru a deveni antrenor. Iniesta s-a retras la vârsta de 40 de ani după o carieră plină de trofee pentru Barcelona și Spania. Fostul câștigător al Balonului de Aur își planifică următorii pași de peste un an.

Iniesta a pus capăt, la începutul acestei luni, unei cariere strălucitoare pentru club și țară, care s-a întins pe mai mult de 23 de ani, 1.126 de meciuri și un gol câștigător al Cupei Mondiale. Absolventul Academiei Barcelona,cu vitrina plină de trofee, și-a petrecut ultimii șase ani ai carierei în Asia, părăsindu-și clubul din copilărie pentru echipa japoneză Vissel Kobe în 2018, înainte de o ultimă perioadă de glorie în Emiratele Arabe Unite cu Emirates.

La o ceremonia de retragere, Iniesta a avertizat: „Experiența pe iarbă s-a încheiat, dar nu pot fi departe de fotbal, care va continua să fie viața mea”.

Următorul pas în cariera fostului mare a fost acum confirmat. Iniesta a postat o serie de imagini cu el în trening pentru a confirma că a început un curs de antrenor. „Vă mulțumesc @uaefa pentru că mi-ați dat ocazia să încep să învăț și să antrenez”, a scris el.

Iniesta și-a agățat ghetele în cui cu reticență. „Sunt destul de încăpățânat”, a spus el. „Mi-ar fi plăcut să joc până la 90 de ani”.

Iniesta a avut ideea de a trece la antrenorat atunci când s-a mutat în Emiratele Arabe Unite vara trecută. „Ideea, când am părăsit Japonia pentru Emiratele Arabe Unite, pe lângă faptul că eram mai aproape de Spania, a fost să încep acolo cursul de antrenor”, a declarat el pentru publicația spaniolă Mundo Deportivo.

„Aici, în Spania, vara viitoare, [cursurile de coaching] se vor deschide de asemenea. Pot face ambele lucruri, dar să fiu în Asia ar fi util doar pentru Asia. Partea de a o face în Spania este ceea ce este util pentru Europa și voi încerca să fac ambele lucruri.”

Iniesta a avut o perioadă de glorie în echipa lui Pep Guardiola, la Barcelona, și l-a descris pe managerul Manchester City ca pe un „idol” în trecut, dar a refuzat să numească un antrenor care îl inspiră. Fostul mijlocaș a minimalizat, de asemenea, ideea de a prelua Barcelona în viitor.

„Este o provocare incredibilă pentru orice antrenor și pentru antrenorii care au fost jucători aici și au avut o istorie în spate, cu atât mai mult”, a declarat Iniesta, care are exemplul fostului său coechipier Xavi Hernandez concediat de club în vară. „Este o provocare uriașă. Dar când te gândești ca antrenor, încerci întotdeauna să fii pregătit pentru orice.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Barcelona andres iniesta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri