Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Consumul de apă: Cum ajută, de fapt, organismul!

Consumul de apă: Cum ajută, de fapt, organismul!

de Redacția Jurnalul    |   

Apa are un rol vital in aproape toate functiile organismului: digestie, circulatie, excretie, reglarea temperaturii. Corpul nostru contine peste 70% apa, aproximativ 45 de litri. Apa din componenta sangelui trece frecvent in tesuturile inconjuratoare.

Dr. Lidia Şoldea a explicat în cadrul emisiunii Voi cu Voicu cum putem scăpa de surplusul acumulat în perioada sărbătorilor, desfiinţând unele mituri despre cura de slăbire.

În opinia specialistului în nutriţie este esențial să servim trei mese pe zi, nu cinci, dacă suntem persoane cu o stare de sănătate bună. De asemenea, conform celor mai noi studii medicale, este bine să servim fructele după mese, în loc de desert şi nu între mese. 

Dr. Lidia Şoldea atrage atenţia şi asupra a două lucuri pe care tindem să le uităm în sezonul rece, spre deosebire de cel cald: mişcarea şi hidratarea. 

Dacă de lipsa mişcării suntem conştienţi cu toţii că nu este benefică, de nebăutul apei majoritatea nu ştim că are efecte negative. 

Fiind frig afară uităm de importanţa unei hidratări optime, scrie Antena3CNN

Câtă apă trebuie să bem zilnic pentru o hidratare optimă

Dr. Lidia Şoldea susține că lipsa de apă din organism poate deveni un factor de îngrăşare. De asemenea, o hidratare corectă ne poate ajuta să slăbim. 

Atat iarna cat şi vara, trebuie să bem minimum 2 litri de apă pe zi, raportat și la greutatea pe care o are fiecare.

"Foarte mulți nu-și dau seama că nebăutul apei poate îngrășa și băutul apei corect poate slăbi", spune dr. Lidia Şoldea.

Nutriţionistul atrage atenţia că proporția apei pe care trebuie să o bem trebuie raportată la greutate, la numărul de kilograme.

Se calculează un necesar de apă de 35 de mililitri pe kilogram corp. Doamna de 100 de kg care are dublu ca și greutate față de cea de 50 de kg, ar trebui să bea și cantitativ dublu față de cea de aceasta. 

Subiecte în articol: apă beneficii sanatate
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri