Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asociația GO-AHEAD a lansat Harta facilităților digitale destinate cetățenilor din Sectorul 4 disponibilă ON-LINE și în format PDF

Asociația GO-AHEAD a lansat Harta facilităților digitale destinate cetățenilor din Sectorul 4 disponibilă ON-LINE și în format PDF

Locuitorii Sectorului 4, București, au la dispoziție Harta facilităților digitale, o platformă de unde pot afla rapid informații despre plata impozitelor, a parcărilor, precum și obținerea unor certificare sau autorizații, alături de legături către toate celelalte facilități digitale oferite de autorități.

Harta facilităților digitale locale puse la dispoziția cetățenilor din Sectorul 4 a fost realizată de Asociația GO-AHEAD în cadrul proiectului „Cetățenie activă într-o lume digitală”. Instrumentul poate fi accesat on-line atât de pe adresa www.hartaps4.go-ahead.ro, cât și accesând pagina oficială a Primăriei Sectorului 4 – www.ps4.ro. În același timp, harta este disponibilă și în format pdf, aceasta putând fi descărcată pe calculator, laptop, tabletă sau smartphone și utilizată oricând offline.

Rolul Hărții facilităților digitale este unul practic, aceasta fiind utilă atât pentru cetățeni, cât și pentru administrația publică locală. Platforma oferă informații personalizate pentru fiecare serviciu public digitalizat, inclusiv link direct către acesta, date de contact, cât și posibilitatea de consultare a unui ghid de utilizare a acestui serviciu.  

Punctele fizice de plată (Pay Points) din Sectorul 4 sunt, de asemenea, cuprinse în platformă. Dacă un cetățean dorește să afle câte puncte de plată sunt disponibile în zona Berceni, de exemplu, harta îi va arăta atât numărul de puncte disponibile, cât și localizarea celor mai apropiate Pay Point-uri față de locația în care se află la momentul accesării hărții.

”Harta oferă informații personalizate pentru fiecare serviciu public digitalizat pus la dispoziție de administrația Sectorului 4. Serviciile regăsite pe hartă sunt mobilitate urbană, urbanism, piețe, învățământ, evidența populației, registratură DITL, asistență socială și autorizări comerciale.” afirmă reprezentanții proiectului. 

Ghidul de utilizare a serviciilor digitale, instrument în sprijinul cetățenilor

În cadrul proiectului a fost elaborat și Ghidul de utilizare a serviciilor digitale puse la dispoziția cetățenilor de către Primăria Sectorului 4, accesibil pentru descărcare pe pagina www.hartaps4.go-ahead.ro. Acest document ajută la familiarizarea cetățenilor cu facilitățile digitale oferite de Primăria Sectorului 4, venind în ajutorul utilizatorilor cu instrucțiuni și detalii despre serviciile digitale disponibile.

“De exemplu, dacă doriți să faceți o sesizare pentru o groapă, trebuie să știți că este extrem de simplu. Pentru a sesiza o groapă se folosește din cadrul secțiunii sesizări butonul “GROAPĂ”. În următoarele ferestre se pot introduce mai multe detalii cu privire la sesizare precum locație, observații și fotografii/documente. Ghidul prezintă și cum se poate muta punctul de locație, făcând facilă utilizarea efectivă a aplicației. Toate aceste indicații sunt dublate de poze cu instrucțiuni de utilizare.” mai spun reprezentanții Asociației GO-AHEAD.

De asemenea, Harta on-line oferă posibilitatea de accesare și descărcare a aplicației mobile a Primăriei Sectorului 4, prin scanarea codurilor QR afișate, pentru GOOGLE PLAY și APP STORE.

Harta facilităților digitale locale din Sectorul 4 a fost elaborată în cadrul proiectului ”Cetățenie activă într-o lume digitală” Cod SIPOCA 1084/Cod MySMIS2014+151411, Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, de către beneficiarul proiectului: ASOCIAȚIA GO-AHEAD.

Asociația GO-AHEAD este o asociație non-guvernamentală care încă din 2017 propune îmbunătățirea la nivel educațional a societății.

Prin fiecare proiect, prin fiecare activitate, indiferent că se adresează personalului didactic, tinerilor sau cetățenilor în general, GO-AHEAD își lasă amprenta pe educația și dezvoltarea personală a individului. Cu fiecare mic efort, GO-AHEAD contribuie la conștientizarea importanței dezvoltării personale și la transformarea procesului educațional dintr-un mediu formal și rigid într-un mediu versatil, incluziv și colaborativ. Află mai multe detalii despre Asociația GO-AHEAD, aici: www.go-ahead.ro.

PROIECTUL „Cetățenie activă într-o lume digitală”

Cod SIPOCA 1084/ Cod MySMIS2014+ 151411

Data de începere: 08.07.2022

Perioada de implementare: 12 luni

Valoarea totală a proiectului: 423.116,50 lei

Finanțare totală nerambursabilă: 414.654,17 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European: 331.723,33 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 82.930,84 lei

Cofinanţarea eligibilă a Beneficiarului: 8.462,33 lei

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Pentru detalii suplimentare despre proiect: Marinela CAJVAN, Manager de proiect, www.go-ahead.ro/proiectepoca@go-ahead.ro

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri