Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere când te muţi împreună cu persoana iubită

Aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere când te muţi împreună cu persoana iubită

În orice relaţie vine acel moment special în care ştii că vrei să împărtăşeşti cât mai mult timp cu persoana iubită, aşa că mutarea împreună pare un pas firesc. Cu toate acestea, multe relaţii intră în impas în acest punct, deoarece adaptarea fiecăruia la stilul celuilalt de viaţă poate fi un proces cu multe provocări. Pentru a putea face faţă cu brio acestor situaţii cu potenţial conflictual, dar şi pentru a-ţi consolida relaţia, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în considerare atunci când te muţi cu partenerul.

Împărțiți echitabil responsabilităţile

Trăim în epoca în care rolurile tradiţionale sunt puse sub semnul întrebării. Anumite responsabilități nu mai revin exclusiv femeilor, aşa cum altele nu mai sunt eminamente ale bărbaţilor. Fiecare persoană are preferinţele sale în materie de responsabilităţi casnice şi este important să le discutaţi în mod deschis şi onest, pentru a găsi un punct de echilibru, astfel încât niciunul dintre voi să nu se simtă împovărat. De la îngrijirea spaţiului comun la plata facturilor, toate aceste aspecte trebuie să fie clarificate, astfel încât fiecare dintre voi să ştie care sunt aşteptările celuilalt şi să nu aveţi certuri inutile.

Nevoia de intimitate

Indiferent că vă mutaţi într-o casă la ţară sau într-un apartament de 2 camere in Bucuresti este important să conștientizați că fiecare persoană are nevoie de o oarecare intimitate. Chiar dacă dragostea e mare şi te bucuri de fiecare moment petrecut cu persoana iubită, din când în când poţi simţi nevoia de a rămâne câteva clipe singur sau de a fi doar în propria companie.

 

Astfel de necesităţi trebuie respectate şi nu reflectă dragostea sau atenţia partenerului, ci sunt un indicator sănătos al unei bune relaţii cu propria persoană. În definitiv, nu este nevoie să faceţi totul împreună. Este sănătos şi recomandat să oferi spaţiu şi timp individual partenerului de viaţă şi este dovedit că acest lucru ajută la consolidarea relaţiei.

Găsiţi numitorul comun

Dat fiind că veţi împărţi acelaşi spaţiu, este esenţial ca fiecare dintre voi să se simtă confortabil în propria locuinţă. Decorul, cromatica şi ambianţa generală contribuie foarte mult la acest sentiment de relaxare şi de confort. Chiar dacă vă iubiţi şi sunteţi un cuplu unit, este posibil să aveţi gusturi diferite în materie de amenajare. Din nou, comunicarea este cheia dacă vă regăsiţi într-un impas.

 

Discutaţi despre ce vă face pe fiecare dintre voi să se simtă confortabil şi găsiţi o variantă de design interior care să vă satisfacă nevoile. E posibil să fie nevoie şi de mici compromisuri, dar în cele din urmă veţi găsi o variantă care să se potrivească gusturilor voastre specifice.

 

Respectaţi anumite reguli

Mai nou, locuinţele au devenit şi birouri, dat fiind că mulţi români continuă să lucreze de acasă sau în versiunea hibrid. Dacă sunteţi amândoi în această situaţie, împărţiţi-vă eficient şi adecvat spaţiul, astfel încât să puteţi fi productivi şi să nu vă deranjaţi unul pe celălalt, mai ales dacă aveţi şedinţe online sau multe apeluri telefonice. Ca să puteţi fi şi colocatari, şi colegi de birou, este posibil să fie nevoie să implementaţi anumite reguli şi este important să faceţi tot ce puteţi pentru a le respecta, pentru că altfel conflictul se va muta din zona profesională în cea personală.

 

Mutarea împreună cu persoana iubită este un pas important în fiecare relaţie, dar şi o oportunitate de a vă cunoaşte din alte perspective. Pentru a face din această etapă a relaţiei un succes, este important să comunicaţi deschis. Ţine cont de sfaturile de mai sus pentru a te adapta cât mai uşor la viaţa în doi!

 

Sursă foto: Pexels.com

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri