Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocatul Poporului va ataca Ordonanțele de noapte ale PNL la CCR

Avocatul Poporului va ataca Ordonanțele de noapte ale PNL la CCR

de Ion Alexandru    |   

Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că adoptarea, într-o singură ședință de Guvern, a unui număr de 25 de ordonanțe de urgență, este nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului.

Conform unui comunicat de presă al Renatei Weber, „la momentul adoptării lor, unele acte normative erau deja în procedură parlamentară, urmând să fie votate de «unica autoritate legiuitoare a țării»

În paralel, europarlamentarul USR Cristian Ghinea a acuzat PNL că Ordonanţele de Urgenţă iniţiate de Ministerul Fondurilor Europene înseamnă “abuz şi lipsă de predictibilitate într-un domeniu unde dezbaterea şi decizia aşezate sunt necesare”. Ghinea a ținut să sublinieze că “Marcel Boloş a dorit să îşi aranjeze scaunul călduţ de birocrat din sistem, după ce pleacă de la minister. Un mod meschin de a guverna. Înţeleg că acum încă se lucrează la textul OUG-urilor deja adoptate de guvern. Fac un apel la funcţionarii din MFE, de la SGG şi din Ministerul Justiţiei să nu rişte puşcăria pentru Boloş". 

Subiecte în articol: renate weber
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri