Jurnalul.ro Cultură Carte „Băiatul meu frumos”. Lupta unui tată cu dependenţa fiului său. O nouă apariție la Editura Trei

„Băiatul meu frumos”. Lupta unui tată cu dependenţa fiului său. O nouă apariție la Editura Trei

de Magdalena Popa Buluc    |   

Ce s-a întâmplat cu băiatul meu frumos? Cu familia noastră? Unde am greșit? Nu ar trebui să reușesc să-l protejez? Acestea sunt întrebările care au stat în mintea lui David Sheff pe tot parcursul dependenței de droguri a fiului său și pe drumul anevoios al recuperării sale. Înainte de a fi dependent de metamfetamină, Nic era un băiat frumos, vesel, amuzant, un student sclipitor, carismatic și iubitor. După, a devenit un străin, distant, nesăbuit, autodistructiv, deprimat şi periculos, care mințea, fura și trăia pe străzi. Iar tatăl a căutat din toate puterile să găsească soluții, posibile tratamente pentru fiul său. Și a refuzat să renunțe la el.

Povestea familiei Sheff este, desigur, unică, dar şi universală, în sensul că fiecare poveste despre dependență rezonează cu oricare alta. Cititorii vor descoperi că grija față de un dependent este la fel de complexă, solicitantă şi istovitoare ca şi dependența însăşi.

 

David Sheff este jurnalist și a scris numeroase articole și cărți despre dependența de droguri. A primit un premiu din partea Asociației Americane de Psihologie pentru contribuțiile sale la înțelegerea dependenței și este inclus pe lista celor mai influenți oameni din lume realizată de Times.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri