Jurnalul.ro Ştiri Externe Agatha Christie, la Bangkok. Șase persoane au murit otrăvite cu cianură, la un hotel de lux 

Agatha Christie, la Bangkok. Șase persoane au murit otrăvite cu cianură, la un hotel de lux 

de Redacția Jurnalul    |   

Descoperire macabră la hotelul Grand Hyatt Erawan din Bangkok, Thailanda. Șase persoane au fost găsite fără viață în apartamentele lor. Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că victimele au fost otrăvite cu băuturi care conțineau cianură.

Cele șase persoane au fost găsite moarte de menajerele hotelului Grand Hyatt Erawan, marți târziu. Anchetatorii cred că acestea erau decedate de 24 de ore, potrivit BBC.

Autoritățile au declarat că doi dintre cei șase au împrumutat „zeci de milioane de baht thailandezi” unei alte persoane implicate, pentru investiții. Zece milioane de baht valorează aproape 280.000 de dolari (215.000 de lire sterline).

Informațiile inițiale sugereau că ar fi avut loc un schimb de focuri, însă poliția a respins aceste informații. Acum se conturează o imagine mai clară a ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, șeful adjunct al poliției din Bangkok, generalul Noppassin Poonsawat, a declarat că grupul s-a cazat separat la hotel în cursul weekendului și că i-au fost repartizate cinci camere - patru la etajul șapte și una la etajul cinci.

Ei trebuiau să plece luni, dar nu au făcut-o.

Două dintre victime, Sherine Chong, 56 de ani, și Dang Hung Van, 55 de ani, sunt cetățeni americani.

Celelalte patru sunt cetățeni vietnamezi: Thi Nguyen Phuong, 46 de ani, soțul acesteia, Hong Pham Thanh, 49 de ani, Thi Nguyen Phuong Lan, 47 de ani, și Dinh Tran Phu, 37 de ani.

Luni după-amiază, toți cei șase s-au adunat în camera de la etajul cinci. Grupul a comandat mâncare și ceai. Comanda a fost primită de către o femeie aflată în încăpere, despre care ospătarul spune că „vorbea foarte puțin și era vizibil stresată”. Restul grupului a început apoi să intre în cameră în diferite momente.

Poliția spune că nu au existat semne de luptă, jaf sau intrare forțată.

Ei au găsit ulterior urme de cianură în toate cele șase cești de ceai.

Imaginile publicate de poliție arată farfurii cu mâncare neatinsă lăsate pe o masă din cameră, unele dintre ele fiind încă acoperite cu folie adezivă.

Pe rezervarea de hotel a grupului figura un al șaptelea nume, pe care poliția l-a identificat ca fiind sora mai mică a uneia dintre victime. Aceasta a părăsit Thailanda săptămâna trecută pentru orașul vietnamez de coastă Da Nang și nu este implicată în incident, a declarat poliția.

Rudele intervievate de poliție au declarat că Thi Nguyen Phuong și Hong Pham Thanh, un cuplu, dețineau o afacere în domeniul construcției de drumuri și i-au dat bani lui Sherine Chong pentru a investi într-un proiect de construcție a unui spital în Japonia.

Poliția suspectează că Tran, un make-up artist stabilit în Da Nang, a fost de asemenea „păcălit” să facă o investiție.

Mama Tran a declarat pentru BBC că acesta a călătorit în Thailanda vineri și a sunat acasă duminică pentru a spune că trebuie să își prelungească șederea până luni - aceasta a fost ultima oară când familia a auzit de el.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cianura otravire bangkok
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri