Jurnalul.ro Timp liber Culinar Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

de Andreea Tiron    |   

Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt vine de pe meleaguri bulgărești și seamănă foarte bine cu plăcinta dobrogeană, cum o știm noi.

Potrivit cumvaplace.ro, ingredientele nu sunt multe, rețeta se face foarte ușor și în doar 15 minute ați și dat-o la cuptor!

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă (15 foi)

  • 100 g unt topit

  • 400 g brânză de capră (sau feta ori sirene)

  • 300 g iaurt de bivoliță (sau de capră)

  • 3 ouă + 1 gălbenuș

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Mărunțiți brânza într-un castron, adăugați iaurtul și încorporați treptat ouăle, amestecând bine după fiecare. Puneți sare și piper după gust.
  • Suprapuneți trei foi de plăcintă, stropindu-le cu unt topit pe fiecare în parte. Puneți deasupra o parte din crema de brânză și iaurt și rulați. Repetați pașii. Nouă ne-au ieșit 5 astfel de rulouri.
  • Tapetați tava de aragaz cu hârtie de copt. Așezați în centru primul rulou și dați-i formă de melc. Puneți de jur împrejur, în cerc, și celelalte rulouri.
  • În untul topit rămas adăugați gălbenușul și bateți bine. Ungeți plăcinta cu brânză și iaurt și coaceți, la 200 de grade, 25-30 de minute, până devine aurie.
  • Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt e grozavă și caldă, și rece. Și dacă ați avea lângă ea și o bere sau un vin alb, chiar rose, am spune că ați ales perfect.

REȚETĂ VIDEO

Banitsa

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri