Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bazele reușitei se pun în copilărie! Valorile însușite la cursuri pentru copii adaptate societății actuale

Bazele reușitei se pun în copilărie! Valorile însușite la cursuri pentru copii adaptate societății actuale

Societatea se dezvoltă într-un ritm alert, iar școala tradițională nu reușește întotdeauna să țină pasul. Așa se ajunge ca numeroși elevi să se plângă că mare parte dintre lucrurile care le sunt predate în sala de clasă sunt învechite ori cu totul depășite.

Părinții responsabili înțeleg faptul că însușirea unor valori fundamentale și a unor cunoștințe folositoare trebuie să aibă loc cât mai devreme și, în consecință, le oferă celor mici cursuri pentru copii menite să completeze și să îmbunătățească eforturile sistemului de învățământ. Astfel, micuții au ocazia să capete deprinderi și să își dezvolte calități care la școală sunt încă neglijate.

Singura școală din România care completează în mod fericit orice traseu educațional pornind de la cerințele specifice mediului de business actual este Success Academy. Cei mici beneficiază de instrucție suplimentară pe parcursul unui an de studiu ce cuprinde 33 de sesiuni de dezvoltare personală, predate atât în limba română, cât și în engleză, în funcție de nivelul de cunoștințe deținut de fiecare participant.

Temele abordate în cadrul acestor cursuri pentru copii oferă informații de bază, dar mai ales dezvoltă abilitatea celor mici de a gândi și de a face descoperiri singuri. Interesele lor sunt dirijate în direcții care se vor dovedi de maximă importanță mai târziu, în viața de adult. Iată câteva exemple!

Construirea încrederii în sine

Înainte de a înfrunta provocările vieții și de a construi relații cu ceilalți, este fundamental să te cunoști bine pe tine însuți și să ai încredere în forțele proprii. Din acest punct de vedere, sunt cât se poate de bine-venite cursuri pentru copii care îi ajută pe cei mici să descopere ce anume îi face speciali și cum pot să își pună în valoare atuurile.

La baza cursului se află informațiile oferite de medicina actuală, care indică faptul că, atunci când te simți bine cu tine însuți, creierul produce serotonina, un hormon care creează plăcere și îndeamnă spre mai multe fapte bune și reușite. Astfel, încrederea în forțele proprii se cultivă și poate fi îmbunătățită pe tot parcursul vieții.

Arta conversației

Odată ce ai căpătat încredere în tine însuți, poți învăța să comunici eficient, învățând, în timp ce urmezi cursuri pentru copii, să faci diferența între trei niveluri de comunicare: verbală (bazată pe cuvinte), nonverbală (realizată prin gesturi, mimică și limbajul corpului) și paraverbală (determinată de ritm, intonație sau pauze în discurs).

Abilitatea de a purta o conversație eficientă va face diferența la vârsta adultă. Capacitatea de a dezvolta relații sănătoase sporește în mod considerabil succesul ce poate fi obținut în viață.

Gestionarea finanțelor personale

Construirea unei relații sănătoase și corecte cu banii este o altă temă care merită însușită în cadrul unor cursuri pentru copii. Cei mici sunt expuși încă de mici la diferite strategii de marketing, îmbiați să cumpere diferite produse, nu neapărat utile. Le va fi de mare folos să afle că nu e adevărat că ești mai fericit atunci când cheltuiești mai mult.

Vor avea, de asemenea, ocazia să înțeleagă cum se gestionează un buget sau care este diferența între cheltuieli și investiții, ceea ce îi va ajuta să aibă un comportament responsabil la vârsta maturității.

Alege cursuri pentru copii care abordează astfel de teme fundamentale în viață, dar ignorate de școala tradițională!

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri