Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Gates face previziuni ALARMANTE: Vor urma pandemii mai GRAVE decât cea de COVID-19

Bill Gates face previziuni ALARMANTE: Vor urma pandemii mai GRAVE decât cea de COVID-19

de Giulia Anghel    |   

Bill Gates face noi previziuni alarmante și avertizează guvernele lumii să investească miliarde de dolari pentru a se pregăti în gestioanrea unor noi pandemii, mai grave decât cea de COVID-19.

Fondatorul Microsoft este de părere că tulpinile Delta și Omiron au fost printre cele mai transmisibile care au existat vreodată, scrie express.co.uk..

Fundația Bill & Melinda Gates a promis, în această săptămână, circa 150 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovare în Pregătirea Epidemiei (CEPI).

„Pe măsură ce lumea răspunde provocării unui virus în evoluție rapidă, nevoia de a furniza noi instrumente de salvare a vieților nu a fost niciodată mai urgentă. Munca noastră din ultimii 20 de ani ne-a învățat că investițiile timpurii în cercetare și dezvoltare pot salva vieți și pot preveni scenariile cele mai defavorabile”, a spus acesta.

Organizația Wellcome Trust din Marea Britanie a promis, de asemenea, 150 de milioane de dolari către CEPI, un parteneriat global care co-conduce programul Covax pentru furnizarea de vaccinuri în lumea în curs de dezvoltare.

Vaccinurile produse de AstraZeneca, Moderna și Novavax au fost toate finanțate de CEPI. Coaliția încearcă să strângă 3,5 miliarde de dolari pentru reducerea timpului necesar producerii vaccinurilor la 100 de zile, ajutând astfel la lansarea tratamentelor în țările cu venituri mici și medii.

„Acele vaccinuri au făcut o diferență enormă, salvând o mulțime de vieți. Dar imaginea este amestecată, nu am primit cantitatea către țările în curs de dezvoltare atât de repede pe cât ne-am dorit”, a declarat Gates.

Noile date de la Universitatea Northeastern din SUA arată că, dacă disponibilitatea vaccinurilor în țările cu venituri mai mici, cum ar fi Kenya, ar fi fost echivalentă cu națiunile mai bogate, ca Marea Britanie sau SUA, 70% dintre decesele provocate de COVID ar fi fost evitate.

Potrivit miliardarului american, sarcina le revine filantropilor și guvernelor bogate atât pentru a aborda inechitatea vaccinurilor, cât și a aloca bani pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie.

„Suntem cu toții mult mai deștepți acum. Și avem nevoie de mai multă capacitate pentru data viitoare. Vorbim despre cheltuirea de miliarde pentru a economisi trilioane de daune economice și zeci de miliarde de vieți”, a spus Biii Gates.

El a remarcat că investițiile în inovarea în sănătate pentru a aborda viitoarele epidemii, cum sunt vaccinurile și tratamentele, ar putea ajuta și la abordarea altor probleme de sănătate existente la nivel mondial, de la HIV la tuberculoză și malarie.

Sir Jeremy Farrar, directorul Wellcome Trust, spune că autoritățile au învățat din greșelile pandemiei de COVID și din focarele anterioare, cum ar fi Ebola, și au promis fonduri înainte de apariția bolilor.

„Lecția primordială din această pandemie este necesitatea ca organizații și sisteme eficiente să fie în vigoare și pregătite înainte de o criză și să acționeze rapid atunci când astfel de crize apar inevitabil. Este în interesul colectiv al lumii să evităm greșelile și să ajutăm generațiile viitoare să prevină epidemiile”, spune Sir Jeremy.

Subiecte în articol: bill gates pandemii COVID
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri