Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată tabbouleh cu cușcuș

Salată tabbouleh cu cușcuș

de Andreea Tiron    |   

Taboulé sau tabbouleh este o salată din bucătăria arabă, servită în general ca aperitiv, de sine stătător, dar și ca garnitură.

Potrivit cumvaplace.ro, se potrivește minunat cu carnea de miel, dar și cu cea de pește ori lângă o salată humus.

INGREDIENTE

  • 100 g cușcuș

  • 150 ml apă fierbinte

  • 5 legături de pătrunjel verde

  • 3 fire de ceapă verde

  • 6 roșii cherry

  • 3 linguri de ulei de măsline

  • 1 lamâie (doar zeama)

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Turnați apa fierbinte peste cușcuș, acoperiți și lăsați deoparte câteva minute, cât să se hidrateze. În doar câteva minute, veți vedea cum absoarbe întreaga cantitate de lichid.
  • Tăiați fin cepele și verdeața, în cubulețe roșiile cherry și puneți-le într-un castron încăpător.
  • Puneți sare și piper proaspăt măcinat, zeama de lămâie, cușcușul și amestecați ușor cu furculița.
  • Adăugați uleiul de măsline și amestecați.

REȚETĂ VIDEO

Salată tabbouleh cu cușcuș

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri