Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bucharest Photofest 2024 se lansează la Scemtovici & Benowitz Gallery. Festivalul internațional de artă fotografică aduce o experiență vizuală intensă în peste 15 spații din capitală, între 11-20 octombrie

Bucharest Photofest 2024 se lansează la Scemtovici & Benowitz Gallery. Festivalul internațional de artă fotografică aduce o experiență vizuală intensă în peste 15 spații din capitală, între 11-20 octombrie

de Magdalena Popa Buluc    |   

Vineri, 11 octombrie 2024, de la ora 19:00, la Scemtovici & Benowitz Gallery din Jean Louis Calderon 34 se deschide a noua ediție a Bucharest Photofest, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate artei fotografice din România, în prezența unor invitați speciali ai ediției. Seara continuă cu un concert live susținut de El Madre & Sorin Sega.

Cu o agendă impresionantă care depășește 60 de evenimente în peste 15 spații din București, Bucharest Photofest se desfășoară între 11 și 20 octombrie și îi aduce pentru prima dată în România pe unii dintre cei mai relevanți și apreciați fotografi și profesioniști ai momentului.
 

Din programul ediției de anul acesta fac parte 20 de expoziții de fotografie, care vor putea fi vizitate gratuit pe toată durata festivalului:

În spațiul Scemtovici & Benowitz Gallery sunt prezentate Resilience. An Icelandic Perspective (Sandra Mjoll Jonsdottir, Yael BC, Maria Kjartans, Kristjan Maack, Telma Har - Islanda), Arabian Locations (Gaëtan Soerensen, Franța), Infiore (Joakim Kocjancic, Suedia), Metaphysical Body Landscapes (Anna Laza, România-Cipru) și remarcabilul proiect Passengers al fotografului César Dezfuli (Spania-Iran), unul dintre invitații speciali ai ediției. 


El Madre (voce și efecte) și Sorin Șega (chitară și efecte) vor susține un concert de Nomad Players, un melanj unic de piese originale și reinterpretări din folclorul internațional, într-o călătorie sonoră ce îmbină fusion rock jazz, world music și sunete sacre.

Cu o prezență remarcabilă la festivaluri precum Planeta Nucșoara, Smida Jazz Festival și Bucharest Photofest, duo-ul încântă publicul cu sunete ce transcend granițele culturale și muzicale.
 

Cel mai amplu festival de fotografie din România se va desfășura între 11 și 20 octombrie în mai multe locuri din București: Centrul Ceh, Deschis Gastrobar, Institutul Goethe, Echoes Haus, Hilton Garden Inn Old Town Bucharest, J’ai Bistrot, Allkimik, Fundația Națională de Tineret, Cinema Union, Cinemateca Eforie, Victoria Hub, Galeria Scemtovici & Benowitz, Pe baricade, Art-an-te, Institutul Italian de Cultură din București și spații outdoor. 

 

Bucharest Photofest este un festival ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală și care şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest şi pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane, astfel, fotografia devenind un limbaj universal.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri