INGREDIENTE
-
90 g orez
-
230 ml apă
-
315 ml lapte
-
50 g zahăr
-
1 linguriță de esență de vanilie
-
1 galbenuș
-
25 g unt
-
1⁄4 linguriță de sare
- Pentru merele caramelizate
-
3 mere medii
-
70 g zahăr
-
Scorțișoară
CUM SĂ FACEȚI
- Pune orezul la fiert în apa în care ai adăugat și sarea. Acoperă și lasă pe foc potrivit. După 15-20 de minute, orezul a absorbit apa.
- Toarnă laptele peste orezul fiert și cu ajutorul unui tel de bucătărie desprinde cu grijă boabele care s-au lipit. Lasă să fiarbă încă 10 minute sau până când bobul de orez a ajuns la consistența dorită.
- Închide focul, adaugă zahărul, untul, esența de vanilie, gălbenușul și amestecă bine. Fiind compoziția fierbinte, gălbenușul se va găti, nu va rămâne crud!
- Între timp, curăță și taie merele în cubulețe. Pune-le într-o tigaie împreună cu zahărul, un praf de scorțișoară și amestecă-le, pe foc potrivit, câteva minute, doar cât să se formeze caramelul iar merele să rămână ușor crocante.
- Pune budinca în castronele sau cupe cu gura mai largă.