Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce beneficii pentru sănătate și stare de bine oferă masajul? În ce situații este recomandat?

Ce beneficii pentru sănătate și stare de bine oferă masajul? În ce situații este recomandat?

Deși majoritatea dintre noi considerăm că masajul are doar rolul de a ne relaxa, funcțiile pe care le îndeplinește sunt mai multe la număr. Din acest motiv, specialiștii au căzut de acord că există trei categorii de masaj, și anume masaj de relaxare, masaj profund al țesuturilor și masaj prenatal.

În funcție de nevoile personale, cum ar fi eliminarea anxietății, ameliorarea durerii cronice sau îmbunătățirea somnului, puteți opta pentru un anumit tip de masaj.

Persoanele care beneficiază de un masaj în mod regulat înregistrează un nivel mai redus de stres sau reacționează mai bine la factorii de stres din viața lor, iar asta le întărește imunitatea și reduce riscul de îmbolnăvire.

Masajul de relaxare – cum se realizează și ce beneficii oferă?

Masajul de relaxare se mai numește masaj suedez și este un tip de masaj standard care vizează întregul corp și care induce relaxare. Principalele tipuri de mișcări folosite în cadrul masajului de relaxare sunt mișcările lungi și relaxante, dar pot include și mișcări de rulare, de prindere, de ridicare sau mișcări circulare.

Masajul de relaxare nu pune accent pe anumite zone de tensiune sau durere, în schimb oferă terapie pentru întregul corp, iar asta ajută la reducerea anxietății, la ameliorarea durerilor musculare, la ameliorarea tensiunii, îmbunătățirea somnului și la creșterea nivelului de energie.

În cadrul unui centru spa, puteți opta și pentru masaj cu aromaterapie, acesta fiind un alt tip de masaj de relaxare. Masajul cu aromaterapie include uleiuri esențiale, adică uleiuri pure din plante care conțin esența plantei și care susțin buna dispoziție și starea generală de sănătate. Se știe că anumite uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă, induc calm, seninătate și relaxare.

Mai puteți opta după masaj și pentru o terapie de relaxare cu ulei de cocos și amestecuri de uleiuri esențiale, cum ar fi eucalipt, salvie și lavandă, ghimbir și portocală sau mentă și rozmarin pentru a vă bucura de și mai multe beneficii.

Masajul profund al țesuturilor – căror persoane le este recomandat?

Masajul profund al țesuturilor visează zone mai restrânse spre deosebire de masajul de relaxare care se axează pe întregul corp. Dacă ați suferit o accidentare sau vă confruntați cu episoade de dureri cronice, atunci aveți nevoie de un masaj profund, specific. Masajul profund al țesuturilor implică mișcări care vizează straturile interioare ale mușchilor și țesuturile conjunctive.

Puteți oferi un gift card în cadrul unui centru spa acelor persoane dragi care se află în perioada de recuperare. Masajul profund al țesuturilor este o terapie de vindecare care se concentrează adesea pe zonele de disfuncție și post-leziune, în special pe zona gâtului, a umerilor și pe partea inferioară a spatelui.

Acest tip de terapie prin masaj descompune nodurile musculare sau zonele dureroase ale țesutului rigid, care pot duce la o circulație deficitară, la durere, inflamație, rigiditate, încordare, tensiune și limitarea flexibilității.

Terapeuții de masaj combină adesea tehnicile de masaj de relaxare cu tehnicile de masaj profund al țesuturilor pentru a elimina nodurile sau încordarea în anumite zone care creează disconfort, cum ar fi zona lombară.

Articol sustinut de PSK

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri