Cea mai bună opțiune este să folosești ulei de măsline extravirgin presat la rece, delicat sau de intensitate medie, potrivit specialiștilor.
Uleiurile de măsline de intensitate medie au un profil aromatic puțin mai pronunțat decât uleiurile delicate. Acestea au un gust fructat și ușor amar, cu o notă de piper. Aceste uleiuri sunt obținute dintr-un amestec de măsline mai coapte și mai verzi, și sunt recoltate mai târziu.
Beneficii pentru sănătate
Adăugarea unei lingurițe de ulei de măsline în cafea își are originea în Orientul Mijlociu și este cunoscută sub numele de „bulletproof coffee”.
Mulți spun că este o alternativă mai sănătoasă la alte adaosuri populare în cafea, cum ar fi laptele, smântâna și zahărul.
Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate, antioxidanți, vitamina E și compuși antiinflamatori care pot susține sănătatea inimii, tensiunea arterială, îmbunătățirea funcției cognitive, reducerea riscului de boli de inimă și reducerea inflamației în organism, așadar reprezintă o alegere excelentă pentru oricine dorește să sporească beneficiile pentru sănătate ale cafelei.
Atunci când îl adăugi în cafea, te vei bucura de beneficiile dar și de cele ale uleiului de măsline. Grăsimile din uleiul de măsline pot ajuta la reducerea foamei, așadar ajută și la controlul greutății.
Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică arată că uleiul de măsline extravirgin are efect antidepresiv la pacienții cu depresie severă; la cei cu simptome de depresie ușoară până la moderată, simptomele nu s-au schimbat, notează spynews.ro.