Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce-i face pe oameni să se simtă bine la mall? 5 lucruri de care are nevoie un centru comercial

Ce-i face pe oameni să se simtă bine la mall? 5 lucruri de care are nevoie un centru comercial

Foarte mulți oameni iubesc să meargă la mall și își petrec ore în șir în aceste incinte chiar și după ce și-au făcut toate cumpărăturile pe care le aveau pe listă. Evident, pentru comercianți, aceasta este o veste foarte bună și faptul că oamenii își prelungesc șederea în mall poate însemna că vor cumpăra și vor consuma mai mult decât și-au propus, ceea ce duce la profituri. Dar ce anume îi face pe oameni să se simtă bine în mall? Iată 5 lucruri de care are nevoie un centru comercial pentru a-și atrage clienții:

Iluminat optim

Atmosfera dintr-un mall este primul lucru care influențează o persoană, iar aceasta este creată în mare parte de lumini. Ele sunt cele care influențează cel mai mult aspectul centrului comercial în ansamblul său și al magazinelor și ca să te convingi de asta ai aici câteva exemple. Un spațiu de acest gen trebuie să fie scăldat în lumină, pentru ca un client să se simtă confortabil și să aibă posibilitatea să analizeze în detaliu ceea ce vrea să cumpere. Apoi, lumina dă energie, pune în valoare produse și caracteristici ale amenajărilor, iar toate acestea sunt puncte importante într-o strategie bună de marketing.

Spații generoase și frumos amenajate

Chiar dacă un mall este vizitat la un moment dat de un număr mare de persoane, senzația de aglomerație este rar percepută, pentru că are, de regulă, culoare largi și mai multe căi de acces spre etajele superioare. Este un aspect deosebit de important, pentru că oricât de obișnuit ar fi un vizitator cu mulțimea, cu siguranță că se va simți inconfortabil dacă se va lovi de alți oameni la tot pasul, nu va avea loc printre rafturile unui magazin, iar dacă va dori să mănânce ceva, va fi obligat să stea la masă cu un necunoscut. Cei care administrează malluri sunt conștienți de aceste aspecte și tocmai de aceea, toate spațiile dintr-un mall sunt generoase. În afară de asta, oamenii sunt atrași și de design, de amenajările de multe ori spectaculoase, care pot include fântâni arteziene și chiar grădini.

Mâncare

Zonele de restaurante dintr-un mall sunt în permanență pline, indiferent de momentul zilei. Dacă oamenii se simt bine în mall, vor rămâne aici să ia și masa. De asemenea, foarte mulți vizitatori vin în centrul comercial doar ca să mănânce. De ce? Pentru că aici au în același loc mai multe opțiuni, au la dispoziție meniuri de tot felul, bucătării internaționale, restaurante, fast-food-uri. De asemenea, în mall te simți confortabil să mergi să iei masa și dacă ești singur, ceea ce în restaurantele obișnuite acest lucru poate fi complicat, așa cum se subliniază într-un material apărut în The Guardian.

Locuri de joacă pentru copii

Pentru familiile cu copii, locurile de joacă sunt ideale. Dacă micuții își găsesc ocupație preț de 2-3 ore, adulții se vor simți în largul lor și se vor bucura pe deplin de tot ce le oferă un mall. 

Alte facilități

După o sesiune de cumpărături și după ce ai mâncat ceva poți să-ți continui ziua la un film, la patinoar sau la o sală de bowling. Un mall îți oferă mai multe opțiuni de divertisment, astfel că îți poți petrece aici chiar și o zi întreagă fără să te plictisești și fără să fie necesar să faci alte drumuri prin oraș care să-ți mănânce din timpul liber.

 

Foto: Pexels

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri